25 juli 2018

Mats Strandberg - Färjan

Titel & OmslagBoken utspelar sig på en Färja så då vet vi var titeln kommer ifrån, på omslaget ser vi en korridor i en båt med blodiga handavtryck vilket säger väldigt mycket om vad som kommer hända på boken.

HandlingIkväll ska 1200 förväntansfulla passagerare åka på en finlandskryssning. Under 24 timmar ska de lämna vardagen bakom sig och släppa alla hämningar. Men det finns något ondskefullt ombord. Mitt i natten, ute på Östersjön, är det omöjligt att fly. Det finns inget sätt att kontakt land. 
Vanliga människor tvingas bli hjältar, men denna natt kan också locka fram det värsta i dem - något som kan förändra världen för all framtid som färjan når hamnen i Finland.

Mina åsikter 

Den här boken var inte riktigt vad jag förväntade mig, jag tänkte mig mer att det var en serie mördare på färjan än att det var någonting overkligt. Det var väldigt många karaktärer att hålla reda på  men det var någon man gillade men flest karaktärer jag inte alls gillade. Bäst var nog delarna med den äldre kvinnan som åkte ensam, som ville prova på att åka färja och se vad som skulle hända. Även gayparet och barnen var bland mina favoriter.


Spoiler varning! Jag hade inte förstått att boken handlade om vampyrer och blev faktiskt rätt besviken när jag insåg det och vilken vändning boken tog. Dessutom tråkigt att Dan var den som direkt förvandlades och inte blev ett hungrig monster, jag gillade inte han före eller efter sin förvandling till vampyr, Pia däremot hon verkade ju också förvandlas till någonting mer normalt och försökte hjälpa sina före detta vänner. Jag har hört så mycket bra om den här boken så jag hade rätt höga förväntningar så det var lite tråkigt att bli besviken. Vad tyckte ni andra om boken?  
Betyg 2 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon


1 kommentar:

  1. Jag gillade den! :) Tycker Strandbergs karaktärer är så otroligt bra skrivna och jag hade inget emot det övernaturliga inslaget heller. Men jag var beredd på det innan jag började läsa så det kanske hade varit annorlunda om jag hade väntat mig en vanlig mördare :)

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...