20 juni 2018

Pernilla Ericson - När du vänder dig om

Erla-gruppen #3
Titel & OmslagEtt lite läskigt omslag och även titeln är läskig och det får det att krypa efter ryggraden redan innan man har börjat läsa.

HandlingEn kvinna blir brutalt våldtagen av en okänd man i sitt eget hem på Södermalm i Stockholm. Förövaren kan gripas på plats och vid första anblicken ser det ut som ett enkelt ärende. Men ingenting är som det verkar. Det fanns en inbjudan. Ett meddelande om hårdhänt sex.
När Erla-gruppen åter samlas, tar de sig an ett fall präglat av kvinnohat. Utredningsteamet jagar någon, eller några, som inte skyr några medel för att terrorisera kvinnor. En stulen identitet på nätet blir ett effektivt vapen. Och skräcken sprider sig. Samtidigt kämpar polis Liv Kaspi med sitt privatliv. Hon älskar en man med en bakgrund i den undre världen - men kan hon lita på honom?

Mina åsikter
Som vanligt med böckerna om Erla-gruppen så fastnar man på första sidan och har sen svårt att släppa boken. Kan man inte läsa så går man och funderar på hur allting ligger till. En fruktansvärd skrämmande handling som jag inte hoppas är tagen ur verkligheten (jag har inte hört om någonting liknande) Jag gillar Erla gruppen och även om den här boken mest handlade om fallet så gör det ingenting för vi har lärt känna Erla-gruppens karaktärer rätt bra så det blev lagom av allt. Förutom den detaljen att jag alltid vill ha mer att läsa om Erla-gruppen!

En obehaglig bok som kryper innan för skinnet på en, man vet aldrig var de onda finns och ingenting är omöjligt i dagens samhälle. Det finns de som impuls begår olika brott så finns det de som planerar och alltså inte har tänkt åka dit för det de gör.

Spoiler varning!
Richard var lite osynlig i den här boken men jag gillar han och Liv tillsammans, så jag hoppas det inte kommer bli kärleksdrama där senare utan att de fortsätter att lyckas både jobba ihop och ha en relation. Ser framemot att se vad nästa bok kommer handla om!

Betyg 4 av 5
boken finns att köpa på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...