27 juni 2018

Ingrid Remvall - Kändiskockens död

Mord och Martinis #1
Titel & Omslag
Titeln passar riktigt bra in och så gör även omslaget.

Handling
Bella jobbar på en eventbyrå, ett drömjobb för många men själv vill hon hellre förändra världen med sin livstilsblogg. Det finns bara ett problem. Ingen läser den. Hennes pojkvän tycker till och med att hon ska lägga ner bloggen och fokusera på viktigare saker, som att skaffa barn. Bara en av alla saker som de är oense om.

Men när Bella hittar en kändiskock död, naken, insmetad i grädde och med ett pentagram inristat i magen, förändras allt. Efter en utekväll lägger hon upp en bild på liket på sin blogg. När hon inser vilken besökarstorm den genererar får hon en idé: hon ska sätta fast mördaren med hjälp av sina följare! Ju närmare hon kommer sanningen desto djupare dras hon in i ockulta affärer med fara för sitt eget liv.

Mina åsikter
Det här är en feelgood-deckare, så det är inte den klassiska deckare och den hade kunnat få en femma i betyg om det inte vore så att jag hade så svårt att fastna för Bella. Hennes val i livet, jobba kvar där hon inte trivs och med ett jobb hon inte riktigt sköter och en pojkvän som hon lite tar för givet. Det finns några andra karaktärer som jag däremot gillar som jag hoppas följer med till nästa del i serien.

Spoiler varning!!
Om Bella inte vill ha barn så antingen säger hon det så hennes kille förstår eller så får hon väll skaffa barn, det känns som hon blivit hjärntvättad av sin mamma att skaffa karriär först och barn sen men hon verkar inte så intresserad av en karriär heller. Hon verkar inte bry sig om någonting alls, och beter sig mest som en bortskämd unge som vill få sin vilja fram utan att hon behöver anstränga sig. Jag hoppas att vi i nästa bok får se en mer vuxen Bella.  
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jussi Adler Olsen - 2117

  Avdelning Q #8 Titel & Omslag Lite tråkigt omslag, däremot passar titeln väldigt bra till handlingen.  Handling I över 10 år har Assad...