29 april 2018

Daisy Meadows - Alicia Drakälvan

Lyckodjursälvorna #1
Titel & Omslag
De här böckerna ser man både på omslag och ryggen att de är en serie som hör ihop, och titeln säger ju vem det handlar om vad för slags älva hon är.

Handling
Lyckodjursälvornas uppgift är att träna sju speciella djurungar ochlära dem att använda sin magi. Så småningom ska djuren sprida fantasi, tur, humor, vänskap, medkänsla, läkande kraft och mod bland både människor och älvor. 

Men nu måste flickorna Rebecka och Kristin hjälpa älvorna. Den elake kung Bore har nämligen kidnappat alla de sju lyckodjuren.

Mina åsikter
Eftersom vi tidigare har läst en annan bok i seriens å visste vi ungefär vad de handlar om, men nu fick vi lära känna Kristin och Rebecka lite mer och hur allting började den här gången. För jag har fått uppfattningen att Kristin och Rebecka är med i andra älvserier, men jag är inte säker. Vissa sidor blir det rätt mycket text på och det finns vissa upprepningar som jag känner blir lite mycket speciellt när du läser flera delar i serien, men de är skrivna så du kan plocka upp vilken som helst och ändå ska förstå innehållet. En bra bok för barn som gillar älvor, har mycket fantasi och  det är bra med samma karaktärer som återkommer så det är lättare att komma in i handlingen.

Julias åsikter
Gillar draken Fräs. Tycker att boken var lätt att läsa med lagom text, fina bilder och spännande tills man får veta hur det går.

1 kommentar:

  1. Det finns minst 90 böcker i serien om alla olika älvor. Vi har läst måååånga av dem och jag är oerhört tacksam att min yngsta förmåga tappade intresset efter x antal. Inte så att de är dåliga men de är exakt likadana, vilket för en vuxen läsare kan bli aningens tradigt ;)

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...