24 mars 2018

Mats Ahlstedt - Ondskans ansikte

Ella Werner #3
Titel & Omslag
Flickan på omslaget måste föreställa Fanny och Titeln ondskans ansikte syftar på de/den skyldige som ligger bakom allting.

Handling
Ida Neman får ett samtal från sin pappa som hon inte haft kontakt med på över tio år och bestämmer sig för att besöka honom. Framför allt för att få reda på vem som är hennes mamma. Hon som övergav familjen när Ida var ett spädbarn. När Ida kommer dit får hon en chock då hon hittar en död kropp i lägenheten. men är det verkligen hennes pappa?  Profilerare Ella Werner blir inkopplad på fallet, och upptäcker snart att det är en annan man som blivit mördad och att Idas pappa är försvunnen.

Allt ställs på sin spets när Idas dotter Fanny kidnappas av förskolans vikarie. Det visas sig att han är medlem i en nynazistisk organisation. I hans lägenhet hittar Ella en kalender med datumet 29 september inringat och polisen fruktar att ett attentat är planerat mot bokmässan. Har kidnappningen av Fanny något med attentatet att göra? Vilken roll spelar Idas försvunna pappa? Idas sökande efter dottern ger henne skrämmande insikter om en mörk familjehemlighet. Det är inte bara Fannys liv som står på spel. En hotande katastrof närmar sig och polisen för en intensiv jakt mot klockan.

Mina åsikter
Jag gillar hur Mats Ahlstedt väver ihop handlingen i sina böcker, man får lära känna karaktärerna, det händer precis lagom mycket hela tiden för att man ska vilja läsa vidare samtidigt som det inte blir för mycket. Karaktärerna är väldigt livliga, de tar plats och man får den där känslan av att gilla eller ogilla de olika personerna. Ella som egentligen är civilanställd av polisen verkar ha väldigt mycket förtroende och det är tur att hon ska utbilda sig så hon blir polis också eftersom det känns knepigt att hon annars ska ha hand om en hel utredning. Det känns lite som att Ella hittade en genväg till att bli polis, och för att inte vara riktig polis än så är hon väldigt mycket ute i tjänst och jobbar väldigt lite inom polisens väggar vilket hade känts mer realistisk, dock inte lika bra för handlingen i boken. Jag längtar redan nu efter att läsa nästa bok av Mats, vill läsa mer både om Ella Werner och den andra serien om Sören & Fatima. 
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

1 kommentar:

  1. Hey aгe using Wordpress fߋr your blog platform?
    І'm neew tо the blog ᴡorld but I'm trying to gget stɑrted aand set uup my own. Ɗ᧐ yoᥙ require аny html coding knowledge t᧐ maҝе your oown blog?
    Any hеlp woould Ƅе really appreciated!

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...