23 januari 2018

Michelle Adams - Min syster

Titel & Omslag
Det är ett vackert omslag med två flickor som så klart ska föreställa de två systrar boken handlar om.

Handling
Irini Harringford lämnades bort av sina föräldrar när hon var tre år gammal. Trots att hon i hela sitt liv har försökt intala sig själv att hon inte behöver dem, gnager frågorna djupt inom henne: Varför övergavs hon? Och varför fick hennes äldre syster Elle stanna?

Då Elle hör av sig med nyheten om att deras mamma dött går Irini motvilligt med på att återvända till familjens egendom i Skottland. Men det blir inte någon enkel återförening, vem är egentligen Elle? Irini dras till sin karismatiska syster, samtidigt som hon är livrädd för den makt som Elle tycks ha över henne.

Irini tränger allt djupare in i familjens giftiga härva av fördolda sanningar och inser snart att deras förflutna är mycket mer komplicerat än hon trott, och hennes framtid hänger på att hon lyckas ta reda på varför hon en gång lämnades bort.

Mina åsikter
När jag läste om den här boken så trodde jag inte riktigt att den skulle vara så här, jag trodde inte Elle skulle vara så speciell men samtidigt misstänkte jag andra detaljer som låg rätt nära sanningen, så först blev jag rätt förvånad innan jag började få ihop det. 
När vi äntligen får veta hur allting ligger till så blir jag lite förvånad, det var inte riktigt som jag hade förväntat mig däremot lämnas vi med ett öppet slut, vad hände sen? Hur kommer det gå med allting?
Jag förstår inte hur Irini kan vara tillsammans med en sådan idiot som Antonio, är man så desperat efter att någon ska gilla en att man är tillsammans med en sådan skitstövel? Vem som helst hade nästan varit bättre! 

Spoiler varning!
Jag ville veta vad Elle hade gjort mot sin bebis syster, vad poliserna hittar och hur utredningen går sedan och vad händer med Antonio? Jag hoppas verkligen "Irini" anmäler han så hon får lite hämnd för snacka om skitstövel som bara utnyttjar henne! Men jag vill även få veta varför ingen talade om sanningen för Irini, om de hade berättat sanningen för henne så kanske hon inte hade umgåtts med Elle i hemlighet som hon gjort flera gånger. Däremot snacka om knepig relation, du är min syster men jag är livrädd för dig och vill hålla dig på avstånd.
Om vi ska prata om föräldrarnas val så förstår jag exakt hur de tänkte, någonting hände Elle så de var tvungen ta hem henne igen, men var livrädda för att hon skulle göra illa "Irina" så de löser det på det enda sätt de kan komma på.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på   adlibris  bokus  cdon

1 kommentar:

Arne Dahl - Mittvatten

  Sam Berger Molly Blom #3 Titel & Omslag  Precis som de två tidigare delarna är det ett tråkigt omslag och en ords titel som då också ä...