22 januari 2018

Åsa Ringdahl - Det handlar om oss


Titel & Omslag
Titeln säger ju så klart att boken handlar om Johan och Malin, omslaget är det två personer, en kille som håller om en tjej och jag gillar att man inte ser något huvud utan man får gestalta personerna själv.

Handling
Utåt sett verkar Johan ha allt, han är snygg, populär och spås en lysande framtid som hockeyspelare. Men verkligheten är inte så perfekt som den ser ut. Och att hästar och hockey skulle gå bra ihop håller han inte med om, han gillar verkligen inte hästtjejer.
För Malin innebär flytten till Östersund att hon kan fortsätta träna och tävla sin häst med siktet  inställt på SM i dressyr och lämna allt vad hockeykillar heter bakom sig. Hon gillar verkligen inte hockey killar.
När Johan och Malin träffas händer det omöjliga, de faller för varandra. Men kan man verkligen förändra sin uppfattning om någon, särskilt när personer i ens omgivning gör allt för att hålla den vid liv.


Mina åsikter
Så himla mysig bok, visst väldigt förutsägbar men ibland är det precis det man vill ha. Det kändes dock väldigt jobbigt för man visste inte hur boken skulle sluta, blir det ett lyckligt slut?  På vilka olika sätt kan boken sluta lyckligt, för det man vet är att Johan är hockeykille med sikte på NHL och Malin är en väldigt duktig dressyr ryttare som också spås en lysande framtid.


Jag tycker det är lite luddigt om Johan har bytt skola eller bara klubb, för han bor ju själv men han känner alla  på skolan och det verkar ju som att han bott där hela sitt liv. Jag gillar att Johan och Malin är trygga och säkra när de gör vissa grejer och är osäkra i andra, så är det för oss alla. Boken känns väldigt verklighetstrogen och vi får förklaring på allting tillslut, men på grund av allting som händer så sträckläste jag boken för jag måste få veta hur det går. Malin, Johan, Simon och de i stallet är helt underbara karaktärer det enda jag saknar lite i den här boken är att de verkar aldrig behöva plugga utanför skoltid och var är alla vuxna?

(Spoiler varning)
Jag reagerar lite över att både Johan och Malin är så duktiga på att laga mat, jag kunde inte laga mat när jag gick gymnasiet, eller jo lite men det var inte så där naturligt som det verkar för Johan och Malin. Fy vad elaka Emma och Lukas är, snacka om svartsjuka och dåliga kompisar, och det är precis så där enkelt i den där åldern att få andra att vara lika elaka, det blev väldigt många tillbaka blickar till min egna uppväxt under tiden jag läste boken så den berörde verkligen hela mig och på djupet.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

1 kommentar:

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...