12 november 2017

Luther


Betyg IMDB: 8.6
Genre: Crime/Drama
Säsonger: 4  (Säsong 5 kommer 2018)
Avsnitt: Säsong 1 har sex avsnitt, säsong 2 & 3 har fyra avsnitt per säsong och säsong 4 bara två.

Handling
Serien handlar om John Luther som är en väldigt speciell man, han lever ofta och på gränsen och har även en tendens att balansera mellan att vara en grym utredare och snuddar ofta på gränsen till att vara kriminell. Luther är väldigt duktig på att se mönster och tyda människor och det är på så sätt han löser så många svåra fall.

Mina åsikter
Jag trillade över den här serien på Netflix och direkt i första avsnittet kände jag att det här var en serie för mig och jag hade dessutom tur att det redan fanns 4 säsonger så det blev att nöta Luther och jag fick svårt att hinna sova på nätterna. Det är en Brittisk deckare och serien är uppbyggd så att det är nya fall i varje avsnitt men storyn kring karaktärernas personliga liv är den röda tråden genom hela säsongen, jag är glad att man inte får traggla med ett och samma problem länge utan att man får lite pauser där man kan göra annat än att se den här serien, för den är verkligen beroende framkallande. Jag skulle kunna säga massor av saker om varje säsong men jag vill hålla sen här recensionen spoiler fri. Har ni sett den här serien? Jag hade aldrig ens hört talas om den och det känns jätte konstigt jag som älskar den här typen av serier, men jag måste säga att första säsongen är absolut bäst sen blir det lite väl mycket drama runtomkring Luther och det blir bara värre och värre. 
Betyg 4.5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...