11 november 2017

Kamilla Orsesvard - Jägaren

Titel & Omslag
Jägaren är en rätt bra titel på en bok som handlar om en som jagar för att hitta sitt nästa offer, finns många böcker som skulle kunna heta jägaren. Omslaget har lite av varje på bilden, lite blod en hårlock en brasa

Handling
När Julia en tidig morgon kommer hem från ett nattklubbsbesök möts hon av en fruktansvärd syn - i köket ligger hennes storasyster livlös på golvet och det är blod överallt. Kriminalkommissarie Stina Seger och hennes grupp blir tilldelade fallet, med väldigt få ledtrådar att arbeta med. Stina kämpar med sorgen efter sin mamma, och i kombination med att ständigt ligga steget efter gärningsmannen blir hennes situation nästintill ohanterlig. De måste komma nära innan mördaren slår till igen, men till vilket pris?  Samtidigt jagar en man sanningen om en olycka som skedde flera år tidigare, men vem är han? Och vad är det han så desperat söker efter?

Mina åsikter
Jag läste minnesbäraren för två år sedan så kommer inte ihåg så mycket om karaktärerna men minns att jag tyckte storyn var bra. Det är väldigt korta kapitel så man fastnar fort i "bara ett till kapitel" tänket och fort tar boken slut, dock tycker jag det är lite svårt att hålla koll på alla karaktärer, det blir lite väl många så det underlättar att sträckläsa boken så man är inne i handlingen hela tiden.


Det är alltid extra roligt med deckare där man inte direkt vet vem som är skyldig till vad utan författaren lyckas dra en vid näsan och har någon twist här och där och det förekommer i den här boken. För titeln säger verkligen någonting, Jägaren, men karaktärerna får vara med om en katt och råtta lek och det är svårt att veta vem som jagar vem. 

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon


1 kommentar:

  1. Den ligger och väntar här hemma, ska bli spännande att läsa den :)

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...