22 november 2017

Ingrid Elfberg - Lilla dockan

Titel & Omslag
Omslaget, en kvinna under vatten, höghus och typ parisehjulet inget som direkt avslöjar någonting men visst jag fattar omslaget. Lilla dockan som titeln lyder är också väldigt logiskt när man läst ut boken.

Handling
En känd vloggerska direktsänder sitt självmord där hon kastar sig från infinitypoolen högt uppe på hotell Gothia Towers. Klippet sprids som en löpeld i sociala medier. Jennifer, fjortonår, är en av de som ser sändningen, snart får hon kontakt med Emil som verkar ha känt vloggerskan, han är allt Jennifer har drömt om...Eller är det tvärt om?
Torbjörn och hans kollegor på Sektionen för grova brott i Göteborg ska precis knyta ihop en utredning kring gromning av unga på nätet när man misstänker att vloggerskan kan vara ännu ett offer. men varför verkar det som om förövaren hela tiden ligger steget före utredarna? Snart börjar ledtrådarna peka tillbaka mot Sektorn för grova brott - och till slut går det inte att lita på någon.

Mina åsikter
Jag gillar Torbjörn, han är en polis med hjärtat på rätt ställe som försöker hjälpa andra och som tyvärr blir utnyttjad på grund av att han är så snäll. Jennifer är en ung tjej som har det jobbigt, föräldrar som skilt sig, en mamma som är jätte arg på hennes pappa för att han har ny flickvän som är gravid och Jennifer har redan både hel och halvsyskon och är inte alls sugen på att få fler. Hon har just bytt skola, tappat kontakt med sina gamla vänner det är inte så lätt att få nya och mitt i allt det där får hon kontakt med Emil... Jag hatar gromning, det finns inget värre än vuxna människor som utnyttjar  och manipulerar barn och som i den här boken till den grad där de inte ens vill leva längre för de tror inte det finns någon väg ut. Så den här boken är SÅ viktig, även om handlingen är påhittad så finns alla dessa fula gubbar ute på nätet, jag tycker det är lite jobbigt att jag har barn, visst de är små ännu men det kommer komma en dag när man ska försöka beskydda dem från dessa osynliga människor. Men när man skriver böcker om det, när man pratar om det när man är ärlig med barn och berättar att dessa människor finns så ökar man chansen för att barnen ska komma undan och man kanske även lyckas anmäla och få fast några äckel (även om det är svårt).

Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

1 kommentar:

I min brevlåda [September 2022]

  Rec.ex Bokrea beställning :)  Rec.ex Överraskningsböcker Rec.ex:  3 Överraskningar:   2 Köpt/Fått : 3 Rensat bort:   196  (Lästa)   119 (O...