29 oktober 2017

Hanna Lindberg - STHLM Grotesque

Bok #2 i serien om journalisten Solveig Berg
Titel & Omslag
Titeln har verkligen med boken att göra eftersom det är namnet på en restaurang, där galan för guldklockan är. Omslaget ser ut som en storstad och ryggen på en kvinna som mycket väl kan vara Solveig som är huvudperson.

Handling
Guldklockan är galan för alla som räknas i Stockholms krogvärld, och journalisten Solveig Berg är på plats. Men kvällen slutar i kaos, hennes chefredaktör blir skjuten av en okänd gärningsman. Polisen leds in på ett villospår och Solveig tvingas ut i en farlig jakt på sanningen, hon konfronteras med mörka krafter i lyxkrogarnas slutna rum, ju djupare hon gräver desto farligare blir det.

Skandalfotografen Lennie Lee är tillbaka i Stockholm efter att ha varit borta i tre år. Han befinner sig på botten, men får en oväntad chans att återta sin förlorade plats i rampljuset - om han spelar spelet rätt.

Mina åsikter
Jag har inte läst Hannas första bok i den här serien, STHLM Confidential, men det var inga problem, jag fick ändå den informationen jag behövde för att lära känna de olika karaktärerna (nu har jag inte riktigt koll på vilka som var med i förra boken) Det var många intressanta karaktärer, huvud storyn var spännande och jag gillade mycket som hände kring Solveig och de personer hon har i sitt liv. Hanna lyckas lägga några tvister i boken också, det händer saker som man inte förväntar sig och slutet är riktigt bra ihop flätat på många sätt. Solveig är den där typiska journalisten som offrar allt för sitt jobb så fokusen ligger på "fallet" och inte på hennes personliv och jag vill lära känna henne ännu bättre så jag hoppas på en fortsättning.
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...