28 oktober 2017

Angela Marsons - Tysta rop

Titel & Omslag
Titeln säger inte så mycket men jag gissar att den handlar om att boken handlar om att Kim Stone försöker hjälpa de mördade som inte längre kan prata för sig själva. Omslaget är nog stängslet som är runt barnhemmet,

Handling
Runt en nygrävd grav står fem personer samlade. Hålet är grunt och litet, alldeles för litet för att rymma en vuxen. Många år senare hitta en kvinna strypt i sitt badkar, hon är det första offret i en rad brutala mordfall. Snart återfinns dessutom mänskliga benrester i marken utanför ett före detta barnhem. Vilka förfärliga hemligheter ligger fördolda i det gamla huset, och hur hänge de ihop med morden?

Kriminalkommissarie Kim Stone inser snart att hon jagar en mördare vars brott pågått under decennier - en gärningsman som måste stoppas innan fler lik påträffas. För att hitta den skyldige måste Stone konfrontera sina egna demoner, men klarar hon det innan det är för sent?

Mina åsikter
Vi kastas direkt in i handlingen, boken är riktigt spännande rakt igenom. Kim Stone är en riktigt intressant karaktär, hon följer inte alltid reglerna men hon tycker att brotten ska lösas till varje pris, pappersarbetet är en detalj hon får hantera efteråt och hennes chef tycker inte det är helt rätt att se till att hon följer reglerna men de klarar upp många fall. Jag hoppas verkligen på att få läsa fler böcker av Angela Marsons.

Spoiler varning!
Det Kim gjorde i slutet, sålde sin motorcykel för att använda pengarna så att den handikappade flickan skulle kunna kommunicera lättare med sin pappa och resten av världen visar verkligen hur stort hjärta hon har.

Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på adlibris bokus cdon

1 kommentar:

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...