4 oktober 2017

Anne-Marie Schjetlein - Döden ingen ser


Bok #3 i serien om kirurgen Andreas Nylund
Titel & Omslag
Man ser på omslagen att böckerna i serien hör ihop och det gillar jag, lite fyndigt att det är ett bandage som författarens namn står på. Sen även en doktor som kanske ska föreställa Andreas och sen den här gången en tågräls som har väldigt lite med boken att göra. Döden ingen ser stämmer till viss del in på handlingen, men kan väll inte tycka att det är en klockren titel på den här boken men däremot så passar även den ihop med resten av serien då alla titlar börjar med Döden.

Handling
En sjuksköterska hittas död på rälsen efter att ha sagt upp sig från sjukhuset, men många av hennes kollegor tvivlar på att Lotta skulle ha begått självmord. Hon verkade alltid så glad, älskade sitt jobb och var omtyckt av kollegorna. Sjukhuskorridorerna sjuder av rykten och snart är inte Lottas död det enda märkliga dödsfallet. Kirurgen Andreas Nylund känner sig allt mer otrygg och pressad på sitt arbete, det blir mindre personal hela tiden, de ska ha koll på mer och mer och det är med all stress misstagen börjar komma, och vad händer när allvarliga vårdmisstag börjar hända? Vem är skyldig? Och som att det inte räcker så har ju Andreas även Petra som hela tiden finns någonstans där ute och övervakar varje steg.

Mina åsikter
Jag gillar den här serien även om det inte är en typisk deckarserie utan mer spänningsromaner, det händer saker i huvudkaraktärernas liv hela tiden men jag tycker farten i den här boken är väldigt långsam till en början. Mycket eftersom det står på baksidan att Lotta tar självmord, så man sitter och väntar på att det ska hända men det tar ett tag och sedan blir det mer fart i boken och i slutet är det riktigt hög fart. Det är bra att boken har korta kapitel, det gör att läsningen flyter på riktigt bra och man fastnar i att man vill läsa bara ett kapitel till. Tyvärr har jag svårt att riktigt fastna för någon karaktär, eller det vore nog Ola då han verkar helt okej men i övrigt är det väldigt många gråzons människor i den här serien. Men jag gillar att man tar upp nutida problem som är inom vården, genom den här boken kanske man kan få några till att förstå hur det är att jobba inom vården för så som det är i boken så är det även på riktigt. Det absolut bästa i den här boken är att man tänker om lite kring Petra, förut ogillade jag henne och tyckte mest hon vara är sjuk men i den här boken fick hon visa sin goda sida också så det kommer bli riktigt spännande att läsa nästa del i serien.
Betyg 3,5 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...