16 september 2017

Flynn Berry - Sargad

Omslag & Titel
Jag förstår titeln men kan tycka den kunde ha varit bättre så även omslaget. Jag gillar omslaget men förstår inte riktigt det ihop med handlingen.

Handling
Nora tar tåget från London till sin syster Rachel på den engelska landsbygden, men den mysiga helg som hon har förväntat sig ändrar sig förvandlas till en mardröm när hon hittar Rachel brutalt knivmördad i sitt hus. Polisens frågor väcker minnen av den okände man som attackerade Rachel för femton år sedan. Är han tillbaka? Nora tror att hon vet allt om sin syster, men när hon börjar göra egna efterforskningar visar det sig att Rachel har många hemligheter.

Mina åsikter
Den här boken beskrivs både som en psykologisk thriller och som en roman, och det är inte alls samma genre för mig. Som thriller så var inte den här boken så mycket att hänga i julgranen, som roman passar den inte heller, spänningsroman är nog där jag då skulle tycka boken passar bäst. Sargad är i början en riktigt bra spännande bok men sen händer det ingenting, och  jag läser vidare och hoppas det snart ska hända någonting och det händer ingenting förrän helt plötsligt då händer allting samtidigt och boken är slut. Jag var tvungen backa tillbaka och läsa om för att få ihop slutet, jag tycker att upplösningen kunde ha fått ta större plats och inte hafsats ihop, sen tyckte jag det blev allt för många namn/karaktärer att hålla koll på.
Betyg 2 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

1 kommentar:

  1. Ojdå, den här har jag stående här och den väntar på att bli läst. Det låter inte speciellt lovande.

    SvaraRadera

Arne Dahl - Inland

  Sam Berger Molly Blom #2 Titel & Omslag Jag förstår inte vitsen med omslaget, varför suddigt? Kan man inte få en bild på en skarp buss...