15 september 2017

The Book Buying Tag

Jag hittade den här inne hos Vargnatt som i sin tur hittat den i Läsa är att levas youtubekanal.
Den lät så himla rolig och när jag såg videon började jag direkt fundera på vad jag hade svarat så tänkte att det kanske ni också vill veta?  Här kommer mina svar och säg gärna till om ni också gör tagen så jag får läsa era svar!

Var köper du dina böcker?
Jag köper de överallt, oftast där de är billigast så oftast online, ibland i bokaffärer, men även andra affärer som ica, öb osv har böcker.

Förhandsbeställer du nya releaser? Gör du det i butik eller online?
Nej det har jag nog aldrig gjort.

Hur många böcker köper du i genomsnitt per månad? 
2? kanske?  Vissa månader flera och vissa inga så 2-3 kanske?

Lånar du från biblioteket? Jag lånade jätte mycket förut men när man måste ta bilen till biblioteket så känns det rätt jobbigt så jag har hamstrat på mig massor av olästa så jag har massor att läsa här hemma.

Hur många böcker brukar du låna per gång? När jag var yngre lånade jag alltid böcker, då lånade jag stora högar som jag knappt orkade bära!

Vad är din åsikt om biblioteksböcker? Bibliotek är hur bra som helst, det gynnar alla men speciellt de som inte vill lägga pengar på att köpa/äga böcker eller inte har råd. Eftersom det är gratis att låna så kan man inte skylla på att man inte har råd att låna böcker för att läsa.

Hur känner du inför att köpa böcker på secondhand? Jag köper jätte ofta böcker på secondhand, eller gjorde, nu förtiden tycker jag sällan att jag hittar böcker jag vill ha på secondhand.

Har du en egen hylla för olästa böcker eller blandar du olästa med lästa? Hylla? Jag hoppas de menar bokhylla? Jag hade två men mina läst har tagit över den ena så nu har jag en överfull bokhylla som är extra djup + massa banankartonger fulla....

Planerar du att läsa alla böcker du köpt? Ja självklart annars skulle jag inte ha skaffat dem.

Vad gör du med böcker som d har köpt men som du känner att du inte kommer läsa/inte tyckte var bra?Jag tänker läsa alla mina böcker, men trillar jag över någon som jag känner NEJ jag vill inte då får den boken helt enkelt flytta. Även lästa böcker jag inte gillar får flytta, dock inte om det är en del i en serie som jag i övrigt gillar...

Har du donerat böcker? Gett till vänner, familj, röda korset?  Japp!

Har du haft köpstopp någon gång? Köpstopp med undantag för delar i serier ;)

Känner du att du köper för mycket böcker? 
Ja och nej! Jag har tyvärr jätte svårt att hinna läsa mina egna böcker när det kommer så många rec.ex som det gör ibland, men då får mina egna böcker vänta lite grann. Och ja jag köper böcker som det tar flera år innan de blir lästa men de blir ju inte sämre med tiden, värre vore om jag vill läsa en bok och den helt plötsligt inte går att få tag i längre!

3 kommentarer:

 1. Vad kul att läsa dina svar! :) Jag tänkte inte ens på det du nämner i sista frågan, om man vill ha en bok som inte går att få tag på till slut :O Då är det ju mycket bättre att ha hunnit köpt den även om den får vänta på att bli läst!

  SvaraRadera
 2. Kul att du också svarat på de här frågorna :) Jag skall också göra det, men har inte bestämt mig än om jag skall skriva svaren eller filma dem. Mina barn röstar för att jag skriver dem :)) ... och därför måste jag kanske filma ;)

  Svaret på sista frågan är ju en anledning till att köpa böcker i tid, innan de försvinner från utgivningen. Ibland har jag lyckats hitta dem på bokborsen.se, men inte alltid. Jag känner igen mig i det du skriver om en period i livet då man lånade så många böcker att det knappt gick att få med dem hem. En ganska härlig tid :)

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Måste svara på denna också. Superkul lista och kul att få läsa dina svar och tankar. :)

  SvaraRadera

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...