29 juli 2017

Marie Lu - Midnattsstjärnan

Bok 3 av 3 i Unga eliten - trilogin
Handling
Adelina Amouteru har fått nog av att lida, hon har vänt ryggen åt de som har förrått henne och uppnått den ultimata hämnden: seger. Hennes regeringstid som Vita vargen har varit en stor framgång men för varje erövring har hennes grymhet bara vuxit. Mörkret inom henne har börjat svämma över,  och det hotar nu att krossa allting som hon har kämpat för att uppnå.När ett nytt hot dyker upp tvingas Adelina på nytt att konfrontera gamla sår, och det försätter inte bara hennes själv utan alla elitärer i fara. För att lyckas bevara sitt imperium måste Adelina och hennes rosor nu sluta sig till dolksällskapet för ett vådligt uppdrag men denna oönskade allians kan visa sig vara livsfarligt.

Mina åsikter (spoiler varning)
Jag tyckte inte att den här boken var lika bra som de två tidigare, där Den unga eliten helt klart har varit bäst i trilogin, det märks väldigt tydligt att den här boken är till för att få ett avslut och saker och ting får avslut men i övrigt händer det inte speciellt mycket och det blir aldrig riktigt spännande. Jag tycker dessutom att Adelinas hjärnspöken och röster tar över lite väl mycket och det blir ganska tjatigt.
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

1 kommentar:

  1. Jag är lite sugen på att läsa dessa böcker eftersom jag gillat Marie Lu sedan tidigare men vi får väl se om det någonsin blir av!

    SvaraRadera

Robert Bryndza - Ögon i natten

  Erika Foster #2 Titel & Omslag Titeln passar väl hyfsat bra men omslaget är inte märkvärdigt alls...  Handling En outhärdigt het somma...