27 juli 2017

Helgfrågan v.30

Torsdag, festival här i staden jag bor i (fast jag bor i en by utanför så jag störs inte av fulla människor och oljud halva nätterna) det är varmt ute så lär vara många överförfriskade människor men bra väder = glada människor. Jag hoppas på att få tid till att läsa istället för att dricka mig onykter och dansa halva nätterna, men torsdag innebär ju även Helgfrågan och i helgen undrar Mia Vilken typ av böcker vi undviker att läsa ? 
Jag läser helst inte, ja jag undviker att läsa och plockar väldigt sällan upp historiska böcker. Som tur är så kan det synas på omslaget, eller att det står redan på baksidestexten när boken "utspelar sig", jag har svårt att sätta mig in i alla detaljer(fastnar i läsningen och tappar läsflytet) och börjar även fundera så mycket kring vad som är sant och vad som är påhittat för jag gissar ju att många detaljer har författaren tagit från hur det var på den tiden. Därför fungerar det bättre med böcker där jag vet att allting är påhittat även om jag även där kan fastna i detaljer och tappa läsflyt, men dessa böcker har oftast ett modernt språk vilket gör det lite lättare.

Bonusfråga:  Motionerar du? 
Ja jag motionerar (riktigt skönt att kunna svara Ja på den frågan), jag tävlar agility med hundarna  = man springer så även på fritiden har jag börjat springa för att hänga med hundarna och jag kör även lite styrketräning fast inte med vikter eftersom jag är rädd att förstöra min rygg/nacke som äntligen blivit okej att leva med.  Jag fick en whiplashskada som 14 åring, fick sluta med fotbollen och har haft perioder när jag fixat att jobba och gå promenader pga vilja, jag har kämpat mig dit jag är idag och tack vare att jag skaffade hund är jag idag där jag är.


15 kommentarer:

 1. Jag kan nog läsa en och annan historisk roman men en kväll efter jobbet är det sällan man vill läsa faktaböcker om kriget typ.
  Bra att du motionerar, måste verkligen.

  SvaraRadera
 2. Härligt att kunna jobba med hunden på det sättet!

  SvaraRadera
 3. ibland hittar jag intressanta historiska böcker.

  SvaraRadera
 4. Åh, jag älskar historiska romaner. Extra svag för böcker om tudortiden.

  Kan rekommendera fb-gruppen Springande tjejer - kanske bästa och mest peppande stället ever :)

  SvaraRadera
 5. Jag har absolut noll intresse av att springa, jag tycker det verkar så tråkigt men huvudsaken är ju att man rör på sig :) Kan mycket väl tänka mig att man får mycket motion när man håller på med hundar, speciellt hundsport! :)

  SvaraRadera
 6. Jag plockar inte heller upp historiska böcker, men ibland så funkar de bra, om de är kombinerade med något annan element.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker nog likadant om historiska böcker, jag vill veta vad som är sant och vad som är påhittat :)

  SvaraRadera
 8. Jag läser historiska romaner ibland, men det finns så många olika och det är inte alla som passar mig. Är inte så intresserad av kungar och liknande. Historiska deckare brukar jag också gilla, men det är lite samma där - en del böcker fungerar inte. ;)

  SvaraRadera
 9. Se där ja, är inte heller mycket för historiska böcker faktiskt!

  SvaraRadera
 10. läser gärna bra, historiska romaner. motionerande med hunden låter väldigt bra.

  SvaraRadera
 11. Gillar nog faktiskt just det där med historiska romaner, att man forskar vidare i vad som är sant och påhitt. :)

  SvaraRadera
 12. Å, själv gillar jag historiska romaner. Tur att man är så olika. Skönt att du bor en bit utanför stan och slipper bli störd.

  SvaraRadera
 13. Läser faktiskt inte heller så mycket historiska böcker!

  SvaraRadera
 14. Börjar man fundera över korrektheten i historiska böcker är det ju kört!!!

  SvaraRadera
 15. Jag kan läsa historiska böcker men läser mest böcker som utspelas i nutiden eller inte alltför långt tillbaka i tiden.

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...