8 maj 2017

Camilla Läckberg - Häxan

Tionde boken i Fjällbackaserien.
Fyra åriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka, trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades flickans barnvakter, två trettonåriga flickor de befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Är det en slump att Linnea försvinner just när en av flickorna, den numera världsberömda skådespelerskan Marie Wall precis har återvänt till Fjällbacka?
Trots att Patrik och de övriga poliserna på Tanumshedepolisen inte tror att det finns något samband mellan de båda flickorna så börjar man leta efter ett samband, till sin hjälp har de Patriks fru Erica som är duktig på att leta reda på sanningen och lägga näsan i blöt.


Vid det här laget så vet ni att ni antingen gillar eller inte gillar den här serien. Jag har läst en del åsikter om Häxan, det är hennes bästa bok, den bästa i serien men jag vet inte om den här boken skiljer sig så mycket från de tidigare delarna jag förutom att det är med en del politik med i den och att den är 600 sidor lång, och att för en gångs skull är inte Erica och lägger näsan i blöt utan hjälper till. Om man hade tagit bort en del politikgrejer som inte egentligen tillförde storyn någonting utan visar mer hur Fjällbacka borna både är egoistiska och givmilda, sen storyn från 1671, den var bra och intressant men tillförde inte storyn någonting, så boken hade kunnat vara betydligt kortare. Jag gillar boken, men tycker den är för lång, det händer mycket på kort tid eftersom det är många olika karaktärer och oj vad många elaka människor det finns. Språket är lätt och boken är skriven så man drunknar inte bland alla sidor utan handlingen flyter på riktigt bra och gillar man den här typen av bok som tidsfördriv så fungerar den riktigt bra som nöjesläsning.
Betyg 3,5 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris1 kommentar:

  1. Jag är lite nyfiken på denna på grund av vad alla andra har sagt och skrivit. Några fler sidor än jag hade räknat med bara ;)

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...