28 april 2017

Bokbloggsjerka 28 april – 1 maj


Idag får jag inte helg, sambon jobbar hela helgen så jag och barnen får massor av mystid men det blir inte riktigt helgkänsla. Men idag är det i alla fall fredag så det är dags för jerkan, och idag frågar Annika oss vilket bokförlag som ligger oss varmast om hjärtat och varför.

Jag kan inte svara bara ett förlag utan kommer nämna 11...HarperCollins, LindCo, Modernista, LBförlag, Bookmark, Kalla kulor, Pirat, Forum, Semic, Hoi, Bokfabriken.
Så vad är det för speciellt med alla dessa förlag? Det är förlag som ger ut serier och fristående böcker som jag gillar, som ger ut böcker från författare jag gillar att läsa och dessutom har de trevliga kontaktpersoner.

11 kommentarer:

 1. det är viktigt att en blir trevligt bemött i direktkontakter med förlagen

  SvaraRadera
 2. Det är flera bra förlag där, som jag inte har någon alls kontakt med :)

  SvaraRadera
 3. Kul att höra dina val. Jag har insett att jag typ aldrig reflekterar över förlag :P Måste börja med det :)

  SvaraRadera
 4. trevligt med de små förlagen, gillar Bakhåll

  SvaraRadera
 5. Många bra förlag. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Jag har läst böcker från flertalet av förlagen som du nämner.;) svår fråga tyckte jag då jag egentligen inte funderar så mycket på förlag när jag väljer böcker som jag vill läsa och oftast lånar böcker på jobbet, men några exempel blev det i alla fall ;)

  SvaraRadera
 7. Jag nämnde visserligen en favorit, men de förlag du nämner håller jag med om. Jag tycker att alla förlag har intressanta böcker i större eller mindre utsträckning. Lind & co kommer med en hel hög med spännande böcker i sommar och från Hoi skall jag läsa andra delen i serien En framtida hemmafrus bekännelser. Kalla kulor gav förra året ut en bok om prostitutionen i Stockholm som jag skrev om i bloggen. Vilken otroligt stark och berörande bok. Och Louise Bäckelins förlag, därifrån kommer ju många bra böcker nu, tex Problemet med får och getter som var alldeles ljuvlig.

  SvaraRadera
 8. Ja, listan på förlag med bra utgivning kan göras lång.

  SvaraRadera
 9. Att bara nämna ett förlag är nog nästintill omöjligt. Det är ju inte själva förlaget som är det väsentliga utan böckerna. :)

  SvaraRadera
 10. Det finns många väldigt bra förlag =) Många av de du nämner är förlag som även jag gillar.

  SvaraRadera

J.K Rowling - Harry Potter och Halvblodsprinsen

  Harry Potter #6 Titel & Omslag Man förstår så klart både titel och omslag när man läser boken, vilket jag gillar.   Handling Det är mi...