26 september 2016

Rachel Cohn, David Levithan - Nick & Norahs oändliga låtlista

Nick: Jag vet precis vad som kommer att hända och jag vet att jag måste göra någonting - vad som helst - för att förhindra det. Så jag vänder mig till tjejen i flanellskjorta som jag inte ens känner och säger: "Jag fattar att det här kommer låta konstigt, men skulle du ha någonting emot att vara min flickvän de närmsta fem minuterna?"

Norah: Hon kommer rakt emot mig. Herregud, jag gör vad som helst för att hon inte ska känna igen mig och börja prata med mig. Pojkvän till undsättning! Jag besvarar icke-bögens fråga genom att läga handen om hans nacke och trycka hans ansikte mot mitt.

En natt i New York, Nick och Norah möts vid midnatt och sedan korsas deras vägar igen och igen. Musik, dans och hångel på de mest besynnerliga ställen gör natten näst intill oändlig.

Det här är en ungdomsbok om kärlek, boken  är uppdelat så att Nick och Norah berättar vartannat kapitel, så man får ta del av vad båda tänker och hur de reagerar och varför samtidigt som handlingen tar sig framåt. Men att allting som ska hände i boken utspelar sig över en natt, det är den biten jag inte köper, visst de är unga och väldigt spontana men nä för mig fungerar det inte alls.
Betyg 2 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...