27 september 2016

Morgan Matson - Fyra dagar fyra nätter

Inte nog med att Amys pappa har dött i en bilolycka, hennes bror är inlagd på rehab och deras mamma har bestämt att de ska flytta till Connecticut. Amy är kvar själv i huset för hennes mamma har redan åkt iväg och påbörjat sitt nya jobb, nu behöver hon bilen och vill att Amy ska köra bilen dit, men Amy har inte kört bil sedan hennes pappa dog. Men lösningen på problemet har Amys mamma löst genom att hennes väninnas son Roger som är 19år och väldigt snygg ska köra bilen för han ska nästan till samma ställe för att hälsa på sin pappa. Resan som egentligen skulle vara en lång transportsträcka utvecklas till någonting helt annat, för någonstans längst vägen inser Amy att hennes liv går vidare och hon lär känna sig själv bättre.

En riktigt bra bok, Morgan Matson kan det där med att skriva gripande ungdomsböcker! Jag blir väldigt irriterad på Amys mamma som inte är speciellt närvarande i sina barnsliv, det verkar hon inte ha varit på väldigt länge med tanke på Amys brors drogproblem. Hon har två barn som ropar på hjälp och ändå ser hon dem inte och vilka krav hon ställer på Amy, var nu en duktig flicka och gör si gör så, nej usch jag hade verkligen jätte svårt för henne. Boken är rätt förutsägbar vilket ungdomsböcker oftast är samtidigt som handlingen flyter på riktigt bra så den är svår att lägga ifrån sig!
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

1 kommentar:

  1. Jag måste verkligen ta och läsa den här snart. Har haft den i oläst hyllan i flera år, fast att jag har hört så mycket bra om den. Kul att du gillade den. :)

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...