12 april 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 15

Barnboksbloggen har gett oss en ny fråga att klura på.
Det här var en hel hög med frågor men ska genast ta tag i och försöka besvara dessa!

Tycker du om att läsa deckare?
Jag läser mest deckare, eller liknande, för ibland är det svårt att veta skillnad på en deckare, thriller, spänningsroman osv. Och eftersom jag läser många per år så förstår ni oxå att det är en av mina favorit genre, känns rätt logiskt att man läser mest av det man föredrar.

Vilken typ av deckare föredrar du i så fall, kluriga pusseldeckare, polisromaner, hårdkokta 
kriminalromaner eller något helt annat?
Psykologiska deckare av olika slag är nog mina favoriter, och thrillers men jag gillar även spänningsromaner, deckare osv... 

Vad är det som gör en deckare till en bra deckare?
Det ska vara spännande, man ska inte efter några kapitel veta exakt hur boken slutar, det ska finnas karaktärer man gillar sen finns det oftast någon man ogillar oxå, men det är dumt om det är huvudkaraktären i en lång serie. Sen ska boken ha bra flyt i språk, text och handling.

Vad tycker ni om de deckare för barn som har blivit så populära senaste åren?Jag kan inte känna att det är någonting nytt och modernt? Jag läste ändå Tre deckare, Kitty, Fem böckerna osv när jag växte upp och det är ju deckare för ungdomar. Jag tycker att barn ska få läsa det de vill läsa, all läsning är bra läsning om det så "bara" är serie tidningar.

4 kommentarer:

 1. Psykologisk spänning tycker jag är riktigt bra!

  SvaraRadera
 2. Deckare är ju en ganska bred genre, trots allt, det finns ju mängder av olika sorter. Psykologiska thrillers gillar jag också :)

  SvaraRadera
 3. Jag läser också all slags deckare.

  SvaraRadera
 4. Deckare-genren kan rymma så mycket olika, psykologiska thrillers är en favorit hos mig med.

  SvaraRadera

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...