9 april 2016

Sarah J Maas - Glastronen


Första delen i Glastronen serien, som handlar om kungadömet Adarlan, där är magi och gamla seder förbjudna, och härskaren styr med järnhand. 18 åriga Celaena Sardothien är landets främsta lönnmördare och just nu avtjänar hon sitt straff i gruvorna där ingen brukar överleva någon längre tid, men nu har kronprins Dorian bestämt att Celaena ska ska få en chans att vinna tillbaka sin frihet.

Kungen har bestämt att han vill ha en personlig kämpe och denna någon måste kämpa mot de andra kämparna för att visa att den är bäst, men Celaena får inte kämpa under sitt riktiga namn utan kungen, kronprinsen och hennes personliga tränare Chaol har bestämt att hon ska ligga lågt.
Men någon på slottet har inte tänkt göra det så lätt för kämparna och det pågår någonting mer än träning och olika utslagningar, någon är ute efter att döda kämparna men som tur är så vill både Dorian och Chaol se till att Celaena överlever för de vill att hon ska vinna, men båda två hyser lite mer än vänskapliga känslor vilket kanske inte kommer vara så bra i alla lägen.

Jag gillade verkligen den här boken och hade nog bara hört bra om den innan jag läste den, jag längtar och hoppas att del två kommer översättas snart! Annars kommer jag nog bli tvungen att läsa dessa på engelska för jag vill ta del av Adarlan och allting runtomkring. 

Spoiler varning! Jag gillar att det inte var så mycket fokus på triangeldrama utan det var en del av handlingen och fokusen var på Celaena, vem hon är och hennes kamp för att vinna. Jag hoppas ju att prinsessan och Dorian kan bli ett par, eftersom båda två är vänner till Celaena och att hon istället kommer inse vilket kap Chaol är. Men jag hoppas att vi får se mer av Celaenas kick-as sida i nästa bok, för genom hela den här boken så fick hon ju hålla tillbaka, däremot så fick jag känslan av att kungen inte alls gillar henne eftersom han ville ha en annan vinnare.
Betyg 4 av 5
boken finns at köpas på adlibris cdon 


5 kommentarer:

 1. Kul att du gillade den! Själv fick den en 3/5 av mig, klickar inte riktigt med språket. Håller på att läser del tre just nu, men åter igen är den lite seg. Men dock väldigt underhållande! Kram

  SvaraRadera
 2. Nu läste jag inte recensionen eftersom jag själv ska läsa boken snart men blev ännu mer sugen efter att ha sett betyget!

  SvaraRadera
 3. Jag längtar också efter att få se mer av hennes kick-ass sida!

  SvaraRadera
 4. Tänkte själv läsa denna snart, ligger lite efter hehe. Men den verkar verkligen bra.

  SvaraRadera
 5. Kul att du gillade denna, det är en av mina absoluta favoritserier. Och ja, hon är ännu mer kick-ass i nästa bok. ;)

  SvaraRadera

Jussi Adler Olsen - 2117

  Avdelning Q #8 Titel & Omslag Lite tråkigt omslag, däremot passar titeln väldigt bra till handlingen.  Handling I över 10 år har Assad...