1 april 2016

Bokbloggsjerka 1 – 4 april

Fredag och snart äntligen helg!! Och i helgen blir sonens rum äntligen färdigt, hoppas jag :) De där sista detaljerna tar alltid lite mer tid än man har planerat har jag upptäkt. 
Fredag = Jerka och den här gången är det Koko som tycker att bokbloggsvärlden fokuserar så mycket på nya böcker och utmanar oss att skriva om en bok eller flera  som är minst hundra år gammal och fortfarande läsvärd. 

Helt ärligt så NEJ NEJ NEJ!! Jag läser inte gamla böcker, det finns inte tid när jag har så många nya jag vill läsa, jag vill inte försöka ta mig igenom en bok med uråldrigt språk som jag kommer ha jobbigt att ta mig igenom och jag läser inte ens nya böcker som utspelar sig förr i tiden för det tilltalar inte mig. Och jag kommer inte ändra mig utan min läsning är lustläsning och jag läser det jag känner för att läsa, i det skede jag är i livet just nu så är det ungdomsböcker och deckare som gäller och jag har massor av favorit författare, sen om jag kommer ändra mig och vela läsa historiska böcker i framtiden, det får man se men inte nuläget skriker hela min kropp NEJ bara jag läste frågan.
Pst.. den första boken jag kom och tänka på var Bibeln och Koranen osv... 

18 kommentarer:

 1. jag tycker du ska fundera om - dessutom bygger många nya böcker på de gamla :)

  SvaraRadera
 2. P.S.
  många filmer och böcker bygger på bibeln...

  SvaraRadera
 3. Var och en måste ju själv få välja vad han eller hon vill läsa. Visst ska läsning vara lustfylld. Men du missar en del verkliga godbitar om du bara läser nya böcker ;)

  SvaraRadera
 4. Det brukar aldrig bli bra när man tvingar sig själv att göra saker så jag tycker du gör rätt. Kanske ändrar du dig i framtiden :)

  SvaraRadera
 5. Har själv tänkt att de har ett "uråldrigt språk" men klassikerna anpassas ju till vår tid när de publiceras på nytt för att man inte ska sitta där och inte begripa ett dyft :) Men visst lite högtravande kan de allt vara ibland och det har ju sin charm det med, om man nu kan stå ut med det.

  SvaraRadera
 6. Många klassiker finns i nyutgåvor och språket är moderniserat. Men vi måste alla få göra våra val.

  SvaraRadera
 7. Alla gör såklart som de vill - men utmana dig själv och ditt sinne lite grann, tycker jag. Läs en gammal bok under det kommande året åtminstone? ;-)

  SvaraRadera
 8. Jag känner lite likadant. Har haft min period av detta, nu vill jag läsa modernt :-)

  SvaraRadera
 9. Jag läste faktiskt mer gamla klassiker när jag var yngre. Nu läser jag mest nytt. Tänk såolika det kan vara.

  SvaraRadera
 10. Jag håller med i skolan blev man tvingad att läsa alla klassiker, August Strindberg, Selma Lagerlöf och då blev jag mätt på det.

  SvaraRadera
 11. Tycker nytt och gammalt kan få växla. Men visst, det finns inte nog med tid för allt! Jag tänkte också på Bibeln men har hittills inte sett någon som jerkat om den. Jag gjorde det ju inte heller.

  SvaraRadera
 12. För egen del hör de gamla klassikerna till "lustläsning", varvar gärna gammalt och nytt, har så alltid gjort. Var och en har sin smak, tur att det finns så mycket att välja på då. ;)

  SvaraRadera
 13. Alla gillar ju olika! :)

  SvaraRadera
 14. Haha härligt svar, håller med om att man allt ska läsa det man själv vill såklart :)

  SvaraRadera
 15. Att man blev tvingad att läsa vissa böcker i skolan kunde verkligen kväva läslusten. Tur för mig att jag då redan hade läst de flesta böcker de tog fram.

  SvaraRadera
 16. du har säkert läst många bra äldre böcker. det ena behöver ju inte förskjuta det andra. och - jag säger som Hannele - mycket nytt bygger på det äldre

  SvaraRadera
 17. Ah, jag var länge helt tvärtom. Jag tänkte: Nej, nej ,nej! Inga nya böcker! Gammalt vackert språk ska det vara" XD
  Läser mer blandat gammalt och nytt nu men jag tänker läs det som inspirerar dig! Det har man mest glädje av :)

  SvaraRadera

Arne Dahl - Inland

  Sam Berger Molly Blom #2 Titel & Omslag Jag förstår inte vitsen med omslaget, varför suddigt? Kan man inte få en bild på en skarp buss...