9 februari 2015

Sally Green - Half Bad ondskans son

Half bad är Sally Greens debutroman och första delen i en trilogi.

Jagad av alla, önskad av ingen. Sextonårige Nathans mor var en vit häxa men hans far är en av de grymmaste svarta magikerna som alla är ute efter. 
Nathan är ännu varken eller men eftersom han växer upp med sin mormor och sina halvsyskon som alla är vita häxor så håller det vita rådet ett vakande öga över han och hans utveckling för att se om han blir svart eller vit. Nathan får nästan inte göra någonting och även de i hans egna ålder är ute efter att lägga krokben för han och ge han skulden för saker så hans enda ljuspunker är storebror Arran och den förbjudna kärleken Annalise. 

Vi får ta del av Nathans liv hur det har varit och hur det är och tempot går rätt fort till slutet av boken och det ligger mycket fokus på om Nathan kommer bli svart eller vit och vad han skulle kunna få för förmåga om han inte kommer hinna dö först. 
Nathan hoppas att hans pappa en dag ska komma och hämta han och kanske rädda han.
Jag förstår och känner med Nathan genom hela boken, han får hela tiden lida för vem hans pappa är och han blir så illa behandlad utifall att han skulle vara svart, det är ju inte direkt motiverande att bli vit som han blir behandlad. Jag kommer helt klart läsa nästa del i trilogin och det ska bli spännande vad som kommer hända.

Betyg 4 av 5
 boken finns att köpas på cdon  adlibris

1 kommentar:

  1. Hej! Jag har nyligen startar en blogg om båda böcker och serier och skulle bli jätteglad om du kunde kolla in den? :)

    Kram, Anika

    www.anikaskriver.blogg.se

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...