30 september 2014

Veronica Roth - Allegiant


Sista delen i trilogin om Four och Tris. I Divergent och Insurgent fick vi läsa ur Tris syn på det som hände men nu får vi läsa ur både Four och Tris synvinkel och helt plötsligt får Four ett mer djup men det tar även mer tid när känslor och reaktioner och händelser ska berättas från bådas sidor.
Så boken har ett långsammare tempo än de två tidigare men man vill ju hela tiden fortsätta läsa för att få veta hur allting kommer sluta.

Spoiler varning!
Världen utanför verkade då inte bättre och det känns som att för många personer med makt ville ha ännu mer makt och bara förstörde andras liv gång på gång.
Och att alla människor var som labbråttor man experimenterade med och att de trodde att man kunde få alla människor att sluta vara elaka och egoistiska?
Four var väldigt naiv men det kanske man blir när ens föräldrar krigar och den ena är värre än den andra men jag tycker ju att Four borde ha lärt att den han borde lita på i alla lägen är Tris.
Slutet då, vad tyckte jag om slutet! Jag kan inte säga att jag blev förvånad för det var så som Tris var och hon ville verkligen rädda så många som möjligt och var genom hela trilogin beredd att offra sitt egna liv för att andra skulle överleva, hennes mamma var likadan som offrade sig för Tris.
Jag har ännu inte läst novellerna om Four men ska göra det nu för tror man ska läsa den sist och då får jag kanske ett ännu bättre avslut på trilogin. 


Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  &  cdon 

3 kommentarer:

  1. Jag försöker låta bli att läsa hela inlägget;). Den har jag på att läsa listan och börjar bli lite orolig att jag har glömt mycket av vad som hände i första och andra så jag borde ta tag i den snart.

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte de olika berättarrösterna var jättejobbiga att skilja på och tyvärr förstörde det ganska mycket för mig.

    SvaraRadera
  3. Jag var inte lika förtjust i denna som jag var i de första två i serien. Men helt ok bok men jag hade hoppats på mer, som Madde skriver var jag också förvirrad av alla berättarröster hade svårt att skilja dem åt ibland.

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...