9 september 2017

Nicklas von Matérn - Nio dagar till Uksahkka

Titel & Omslag
Titeln är exakt vad boken handlar om och japp personen på omslagen känner jag igen från handlingen, väldigt bra val av omslag.

Handling
Tre ungdomar; Tyra, Simone och Richard börjar samla in pengar till ändamål som ligger dem varmt om hjärtat. Men deras goda intentioner över går till våld, rån och även till mord och terrorism, det visar sig nämligen att en i gruppen har en dold agenda. Parallellt med den historien utspelar sig Sandras stillsamma liv, en småbarnsmamma och entomolog vid Naturhistoriska  museet i Göteborg, snart dras hon dock in i en härva som bara växer. En arbetskollega försvinner spårlöst och en flicka börjar besöka henne på museet, vem är flickan och varför är hon så intresserad av Sandra?
Den tankspridde och konstintresserade poliskommissarien, Axel Harryson sugs in i en historia där gärningsmännens motiv är mångstiftande och där kunskapen om samisk mytologi verkar få en alltmer betydande roll för att försöka lösa mordfallen, och förhindra förövarnas sista plan.

Mina åsikter
Oj vad svårt det är att skriva om den här boken utan att spoila, jag gillar flera av karaktärerna men en är bara sjuk och behöver hjälp och den gillade jag aldrig. Jag gillar tempot i boken, det händer mycket fast inte så stora saker hela tiden utan detaljer man får fram. Det är en psykologisk bok och man väntar på att se när kommer det gå snett, vad händer då och hur länge ska det ta innan poliserna kommer på ungdomarna. Jag hoppas Nicklas kommer skriva fler böcker för jag vill se vad mer han skulle kunna hitta på, för det här var någonting nytt och inte så likt andra böcker jag läst.

Spoiler! Väldigt intressant att Richards styvpappa är polis! Då förstod man verkligen lite mer varför han tänker och gör som han gör, hämnd till varje pris, dock förstår jag inte problemet när det känns som han bott hos dem sedan de var små. Jag förstår dock inte varför Tyra och Simone lyssnar på Richard och inte bara struntar i han och kanske pratar med någon vuxen om det för de förstår ju att det inte är okej att göra allt dumt de gör.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...