19 augusti 2014

Julie Kagawa - De odödligas regler

Allison Sekemoto försöker hålla sig vid liv i en vampyrstadsförort. På dagarna försöker de hitta mat och under nätterna är de jagade av de som vill äta dom.
Allison och hennes vänner lever som fria människor och får ingen mat. De som går med på att bli listade får då mat som betalning för att de ger blod frivilligt åt vampyrerna. 

Men det finns även andra monster som är ute efter att äta människor och de är ute efter att döda och när Allison äntligen har hittat ett stort förråd med konserver så blir några av hennes vänner dödade och Allison blir biten men innan hon blir förvandlad till ett monster så kommer en vampyr och ger henne ett alternativ, hon kan få bli vampyr istället för att dö eller bli ett monster.
Men väl som vampyr måste hon själv ta beslutet om hon ska vara ett vampyrmonster eller en mer mänsklig vampyr. Och när hon har blivit tvungen fly från staden och träffar på en grupp människor som inte förstår att hon är vampyr som hon måste börja ta beslut om vilken typ av vampyr hon har tänkt vara.

Jag gillade verkligen den här boken, det är en vampyr bok och den har full fokus på Allison och visst det finns lite spirande känslor i boken men det tar inte över. Det ska bli spännande att i nästa bok få veta mer om Kanin och Allison och vill ha svar på en del obesvarade frågor.


Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på harlequin

1 kommentar:

  1. Håller på att läsa andra delen "De odödligas hunger" och tycker att den verkar bättre än första. Mina känslor om första boken är lite...förvirrande. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den - den är både bra och dålig. Men mest bra ändå...

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...