26 oktober 2013

Mats Ahlstedt - Dömd för livet

Del fem i serien om poliserna Sören och Fatima, men det som är annorlunda är att i den här serien så är det brotten som är i fokus och Sören och Fatima är mer som biroller. 

Tony har suttit inne i 24 år för mordet på sin ungdomskärlek Marianne, han påstår själv att han blev oskyldigt dömd och att han erkände bara för att han höll på att bli tokig efter åtta månader i isoleringen.
Nu har han kommit ut och återvänder till Marstrand, det enda hem han någonsin har haft.
Tony vill börja om på nytt men snart har det förflutna kommit ikapp han och när två av hans före detta kompisar som dessutom var huvudvittnen i rättegången blir mördade så inser Tony att antingen kommer han snart sitta inne för mord igen eller så kommer han själv vara död.

Jag blir imponerad över att en författare får ihop en så här bra kriminalroman på 234 sidor när andra författare ska skriva närmare 500 sidor och man känner att det är vissa delar man gärna hade skippat att läsa om man hade förstått hur oviktigt det var. 
Boken hade fått en femma om det inte hade varit lite kort slut, där hade jag gärna fått läsa några till sidor om vad som hände sen..
       Betyg 4 av 5

Boken finns att köpas på   Adlibris   Bokus   CDON

1 kommentar:

  1. Tack för tipset! :) Jag har inte hört om den här författaren tidigare.

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...