12 augusti 2013

Veronica Roth - Divergent

Det här är del ett i trilogin om Beatrice Pryor.

I Beatrice hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger, De Ärliga, De Osjälviska, De Tappra, De Fridfulla & De lärda.

En speciell dag varje år måste alla 16åringar göra ett lämplighets test och sen får de själva välja vilken falang de vill till höra, men det finns även en risk för att bli falanglös. Beatrice ska välja om hon vill stanna hos sin familj och vara en av De Osjälviska eller om hon ska gå efter allting som hon stänger in inom sig och välja den falang som hon borde tillhöra.

Beatrice gör ett val som överraskar alla även henne själv och sedan under initeringsfasen så får hon gå igenom tester för att se om hon ska få bli en av De Tappra, för de har hårda krav och bara de tio bästa får komma med de andra blir falanglösa och får leva fattiga i slummen.

Beatrice börjar kalla sig för Tris och hon får kämpa för att klara sig och det är inte bara de olika testerna som är en kamp utan vem kan hon lita på och vad är det med instruktören Four som gör att hon inte vet var hon har han. 


När jag fick erbjudande om Divergent och Insurgent som rec-ex så blev jag nyfiken för annars hade jag nog inte läst den här boken och den var SÅ bra så jag ska absolut läsa de andra två delarna. Böckerna innehåller inte bara massa konstiga påhitt utan Veronica Roth får det att kännas fullt möjligt, man lever sig in i boken med karaktärerna så man blir arg, ledsen och känner hur hjärtat slår lite extra när man läser.
Dock kommer ju inte sista delen Alleigant ut på svenska förens hösten 2014...men kan man inte vänta så kommer den ut på engelska ca 20 oktober(2013).

Betyg 5 av 5

Boken finns att köpas på  Adlibris   Bokus    CDON 
 

5 kommentarer:

 1. Alltså har man god tid på sig att läsa om båda böckerna innan den sista kommer på svenska :)

  SvaraRadera
 2. Jag håller verkligen med dig - boken är fantastisk, och allt känns så verkligt! Det ska bli spännande att se vad Insurgent bjuder på, hoppas att den blir lika bra.

  SvaraRadera
 3. Den är riktigt bra :D

  SV: Hehe, nu har jag löst det så i kommande videor är jag på rätt håll, jag lovar ;)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker den här boken jättebra och ser fram emot fortsättningen. Lite synd att man måste vänta till nästa höst för att kunna lösa sista boken på svenska. Får se om det blir på engelska istället :)

  SvaraRadera
 5. Kul att du gillade den, jag ser fram emot att läsa den. Måste tag i den snart.

  SvaraRadera

Jussi Adler Olsen - 2117

  Avdelning Q #8 Titel & Omslag Lite tråkigt omslag, däremot passar titeln väldigt bra till handlingen.  Handling I över 10 år har Assad...