22 juli 2013

Susan Casserfelt - Prästens lilla flicka

Det här är ett speciellt rec.ex för i boken är det skrivet till mig från författaren ;)
Det här är Susan Casserfelt debutbok,  en psykologisk spänningsroman och det är planerat tio böcker i den här serien som handlar om Kajsa och Zeta, del två är planerad att heta Cirkeln.

I Örnsköldsvik kommer 16 åriga Josefin aldrig hem efter sin sånglektion, hennes pappa är den välkända Modo-tränaren Sten-Åke  och han drar igång en skallgång när poliserna inte först gör någonting.
Eftersom Josefin är en tonåring så tänker polisen först att hon frivilligt håller sig undan men den oerfarne polisaspiranten Kajsa Nordin kan inte låta bli att gräva i fallet och ju mer hon gräver desto fler hemligheter gräver hon upp till ytan. 

Den kända konstnären Zeta bor i Stockholm får ett oväntat besök av en ung, utlandsfödd man som flyr från någonting men han berättar inte så mycket och Zeta känner sig smått road av situationen. Vad har egentligen hänt Josefin? Och vad är det Prästens lilla flicka egentligen döljer?

Det här är min favorit genre, och jag gillade verkligen den här boken, det känns inte som en debutbok utan Casserfelt kan det där med att gripa tag i sina läsare och att skriva så det verkligen flyter på när man läser. Sen är det spännande utan att bli för spännande utan på den där nivån att man hela tiden vill läsa mer. Jag ger den här boken solklara 5 av 5 i betyg.

Boken finns att köpas på Adlibris Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...