8 juli 2013

Peter James - Död mans grepp

Det här visade sig vara del 7 eller någonting om kriminalinspektör Roy Grace men jag har inte läst någonting tidigare och jag märkte inte heller att det var en del av en serie utan en väldigt fristående bok som ingår i en serie.
Carley Chase hade druckigt lite kvällen innan men den här dagen tänkte hon inte på det utan sätter sig i bilen och kör iväg. Carley blir senare störd av att en vit van kör alldeles för nära och strax därpå får hon väja för en cyklist som är på fel sida vägen, hon kör rakt in ett cafe och blir chockad men skadar sig inte, men när hon kommer ut ur bilen uppfattar hon att cyklisten på något sätt har hamnat under en lastbil och att den vita vanen är borta.
Cyklisten som visar sig vara en tonårsstudent med föräldrar som har koppling till maffian gör att det inte blir helt enkelt för poliserna att få fram all fakta eftersom pojkens föräldrar inte drar sig för att på eget bevåg se till att hämnas sin sons död.
Så 10 dagar efter olyckan får Carley ett förslag från polisen om att fly, för de är oroliga att även hennes liv är i fara eftersom de två andra chaufförerna har blivit hittade torterade till döds.

Jag har inte läst något alls tidigare av Peter James och kastade mig in i läsningen utan några förväntningar alls och jag är nöjd även om det här antagligen innebär att jag har gett mig i kast med ännu en serie att läsa. För jag gillade boken, storyn var väll inte kanske den bästa utan väldigt förutsäg bar men med högt tempo som flöt på så gjorde det ingenting.
    Betyg 3+

2 kommentarer:

  1. Jag har varit lite nyfiken på Peter James men bra att veta att de är något fristående i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Jag har varit nyfiken på denna författare. Hoppas hinna läsa nåt av honom snart :)

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...