19 juli 2013

Bokbloggsjerka 19 – 22 juli

I veckans bokbloggsjerka riktar sig Annika till de som gillar bokomslag. (Så inte direkt till mig men var så länge sedan jag gjorde en Jerka att jag i alla fall kan försöka bidra med någonting) 

Vilka bokomslag tycker du matchar bokens innehåll bäst/sämst? 

Vilket/Vilka bokomslag tycker du bäst/sämst om och varför?

De här två tycker jag matchar bokens innehåll, när man läser boken förstår man varför.


 De här två tycker jag matchar bokens innehåll sämst, för att de inte har någon direkt koppling till innehållet.  

GILLA!!


OGillar omslaget! (Gillar innehållet)


Vissa omslag gillar jag direkt, vissa inte alls. Men beroende på vem författaren är så plockar man ändå upp boken och läser baksidan eller en bok av en favorit författare gör att man lätt struntar även i att läsa baksidan. Men jag förstår mig inte på omslag som inte har någonting med boken att göra eller alla dessa flickor på romatiska och YA böcker för de är som bara färglada och har ingen poäng alls.


11 kommentarer:

 1. Omslaget till Doktor Joseph passar verkligen.

  SvaraRadera
 2. Åh, Doktor Joseph kunde jag ju tagit. Håller helt med om den! :) Håller även med om Underbara helvete. De andra har jag inte läst så de kan jag inte direkt uttala mig om..

  SvaraRadera
 3. Är det en känd författare betyder det mer än omslaget. Men alla mindre kända borde verkligen fundera över omslag som sticker ut på ett eller annat sätt. Och som stämmer överens med bokens innehåll.

  SvaraRadera
 4. Förstår inte riktigt hur de tänker när de sätter på ett omslag som inte kopplar till texten alls? Känns lite som att de fuskar och bara tar ngt som de tror säljer.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar inte heller sådana där intetsägande omslag, helst ska ju omslaget ha något med innehållet i boken att göra.

  SvaraRadera
 6. Det känns som att omslagen på Sarah Dessens böcker skulle passa till minst hälften av all världens chick lit ;)

  SvaraRadera
 7. Håller med om att jag vill att innehållet ska speglas i omslaget.

  SvaraRadera
 8. "Du glömde säga hej då" är ju en ganska intressant framsida.. varför liksom? Hon äter glass eller yoghurt eller något och ja, väldigt intetsägande.

  SvaraRadera
 9. Vissa författare plockar en ju upp utan att bry sig om omslagen, sant, men om jag har möjlighet försöker jag välja en omslagsserie som inte ger mig huvudvärk.

  SvaraRadera
 10. När det är en bild på en förvånad/misstänksam/ledsen/(liknande) flickas ansikte på en YA- eller romantisk bok tycker jag det känns lite klisché... Det var väl helt OK någon första gång om det faktiskt hörde ihop med handlingen. Men ett ansiktsuttryck som ska höra ihop med berättelsen köper jag inte riktigt; jag vill ju veta mer om en bok än bara det i sådana fall. Omslag tycker jag ska väcka nyfikenhet på högre nivå.

  SvaraRadera
 11. Jag inser när jag läser allas svar att jag har rätt svårt för bilder på människor på omslag... Även om det bara är en fot eller en hand!

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...