3 juni 2013

Tematrio - svenska favoriter

Eftersom det är nationaldagen på torsdag så efter frågas det 3 svenska författare i veckans tematrio.

Lätt som en plätt tänkte jag som läser en hel del svenska deckare, MEN nu måste jag ju välja ut bara 3 och det blev lite svårare och jag tänkte faktiskt vara snäll och inte bara tipsa om bra deckarförfattare utan i alla fall en ur en annan genre...

1) Stefan Tegenfalk
Jag älskar hans deckare om Walter Gröhn och Jonna de Brugge, det som först var en trilogi men sen kom det en fjärde bok och jag hoppas verkligen på fler!!

2) Kristina Ohlsson
 Kristinas serie Askungar, Tusenskönor, Änglavakter, Pardisoffer, Davidsstjärnor blir bara bättre och bättre, jag gillar karaktärerna och böckerna känns så väl bearbetade, det är inte bara påhittat utan Kristina vet många gånger vad hon skriver om när det gäller fakta och detaljer.

3) Johanna Lindbäck
Kändes som ett självklart val, hon är från Luleå och skriver ungdomsböcker? Där man många gånger känner igen sig själv i de känslor som utspelas alternativt man känner igen någon man själv växte upp med och kanske får lite Aha upplevelser.11 kommentarer:

 1. Har de tre första böckerna av Tegenfalk. Har inte läst dem ännu, men dom verkar jättebra. Kristina Ohlsson är jag också nyfiken på.

  SvaraRadera
 2. Jag kan verkligen rekomendera Brothers and sisters, det var några årsedan jag såg den men den är riktigt bra!

  SvaraRadera
 3. Har inte läst några av dessa författare :)

  SvaraRadera
 4. Precis som Lena så har jag de tre första böckerna av Tegenfalk i hyllan, olästa. Jag ska bara avsluta ett tio-, tjugotal serier innan jag påbörjar någon ny :)

  SvaraRadera
 5. Kristina Ohlsson gillar jag också. Hon är bra, hon!

  SvaraRadera
 6. Aldrig läst någon av dem! Spännande.

  SvaraRadera
 7. Jag måste verkligen ta tag i Kristina Ohlsson :) har köpt på mig fyra böcker av henne.

  SvaraRadera
 8. Jag känner bara igen Ohlsson, men har gillat hennes böcker, även om jag tycker att "Paradisoffer" inte riktigt var lika bra som de tre första. Hoppas att "Davidsstjärnor" är mer lik de första än den senaste...

  SvaraRadera
 9. Kristina Ohlsson håller jag med om. Tegelfalks böcker tyckte jag sådär om men alla tycker olika :)

  SvaraRadera
 10. Kristina Ohlssons böcker älskar jag men Tegenfalks första tyckte jag var sådär

  SvaraRadera
 11. Har inte läst någon av dessa men Kristina Ohlsson har jag väntandes i bokhyllan.

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...