18 maj 2013

Kami Garcia & Margaret Stohl - Beautiful creatures - Mörka drömmar, livsfarlig kärlek.

Ethan är 16 år och bor i det lilla sydstatssamhället Gatlin, när det en dag flyttar in en ny tjej så träffas de av en slump och dragningen mellan dem är stark och deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka krafter ur det förflutna.
Lenas morbror och Ethans mormor försöker få dem att sluta träffas men de misslyckas och de båda är villiga att göra vad som helst för varandra.
Ethan och Lena dras in i en okänd värld full av magi och de gör allt för att förhindra att Lena ska bli ond på hennes 16 års dag, men kampen mot de onda krafterna är ingen lätt kamp.

Jag förstår verkligen att folk älskar den här boken, men även att många är lite skeptiska. Visst den är lång(518 sidor) men jag tycker att det händer väldigt mycket i boken och hela tiden får man svar på sina frågor och det kommer nya. Man kan läsa den här första delen och nöja sig med hur den slutar, eller så läser man fortsättningen vilket jag kommer göra(Hoppas bara att de kommer på svenska). Jag har inte sett filmen ÄN men ska försöka göra det snart, men gillar man att läsa om häxor, mörka krafter och tonårskärlek så är det här en bok man måste läsa!
Betyg 4 av 5

Boken finns att köpas på Adlibris, Bokus och CDON.


3 kommentarer:

  1. Jag tyckte att boken var väldigt bra. Filmen, inte lika bra.. ;)

    SvaraRadera
  2. Denna vill jag med läsa :). Jag har inte sett filmen än. har ju hört blandade saker om båda, så man får ju göra sig en egen uppfattning :)

    SvaraRadera
  3. Slukade alla delarna nu under våren. Tyckte de var jättebra. Bättre än Twilight faktiskt. Har inte sett filmen än men är inte så imponerad av castingen i förhållande till hur karaktärerna beskrivs i böckerna.

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...