10 april 2013

Mo Hayder - Ritual

Första bok i Walking man - serien.

Flea är polisdykare och tre meter under vattenytan i Bristols hamn hittar hon en avhuggen hand, dagen därpå återfinns även den andra handen. Omständigheterna visar att offret fortfarande levde när händerna avlägsnades och fortfarande kan vara vid liv. 
Kriminalkommisarie Jack Caffery som nyligt har flyttat till London får fallet på sitt bord,  och i sökandet efter offret hamnar i de mörka delarna av Bristol, där drogmissbruk, misär och nu även uråldrig ondska existerar.

En bra bok  och jag är nyfiken på nästa bok. Jack Caffery är en intressant karaktär men jag tycker Flea har för mycket pågående i sitt liv och hon verkar ha så mycket runt omkring så jag fastnar inte för henne, det blev helt enkelt lite för mycket fokus kring allt kaos runt Flea. Men själva utredningen känns väldigt nytt med ritualer och tankarna kring vad människor kroppens kroppsdelar har för betydelse. 
Det var jätte svårt att ge ett betyg när jag gillar boken men stör mig på Flea, boken är helt klart bättre än ett medel men inte fullpott.                      Betyg 4 av 5

Boken finns att köpas på Adlibris, Bokus & CDON   

1 kommentar:

Film vs Bok Lara Jean

  Det är väldigt intressant att jämföra en bok och film/tvserie och många böcker blir ju film eller tvserie nu för tiden, det finns till och...