5 april 2013

Bokbloggsjerka 5 – 8 april

Den här helgen vill Annika veta hur den ultimata lässtunden ser ut för var och en av oss.

Den bästa stunden är de gånger när jag hinner läsa och komma in i boken och inte kan lämna den ifrån mig, jag vill läsa en sida till ett kapitel till osv Sen om den stunden är i soffan, sängen, ute i solen, på en buss eller ett fik spelar ingen roll. Förut läste jag över allt utan problem, sedan jag fick barn hinner jag sällan fördjupa mig på samma sätt i böcker utan att bli avbruten.
Nu blir de bästa stunderna när dottern somnat och sambon jobbar kväll, då bäddar jag ner mig i sängen och får sällskap av hundarna och då läser jag tills jag somnar.

En spaläs semester vore underbart, åka bort en helg för att få lite massage äta gott gå på promenader i solen med en ljudbok eller trevligtsällskap och massor med tid att läsa. 
Jag har aldrig provat på det men det låter som det perfekta sättet för mig i alla fall. 
HÄR hittade jag något liknande det jag är ute efter, men ligger ju dock då en bit bort från mig :/ Men kanske någonting för andra!?! :)

Det svåraste är att boken man ska läsa när man har den ultimata lässtunden är att den ska vara riktigt riktigt bra så man direkt försvinner in i handlingen och bara vill läsa mer.

13 kommentarer:

 1. Så trevligt, vad har du för hundar? Jag får hem en liten beauceronvalp om en vecka och misstänker att min lästakt kommer gå ner kraftigt från och med dess... men det blir det värt!

  http://sannasbokhylla.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Å, lapphundar! Min förra hund var en blandning med nordisk spets i. Jag hade aldrig hört talas om beauceron innan jag flyttade ner på kontinenten men här är de rätt vanliga. Stora all-round brukshundar. Men när hon sover ska jag nog hinna läsa lite också.

  SvaraRadera
 3. Småbarnstider ger kanske inte ultimata lästider men det går så fort och de blir stora...

  SvaraRadera
 4. Nej det är verkligen inte den ultimata läsperioden när barnen är små, men rätt vad det är så är den tiden förbi och man kan hitta tillbaka till sköna avkopplande lässtunder igen. Att åka bort är ju en bra lösning.

  SvaraRadera
 5. Jo, det är ju de riktigt bra böckerna som skapar lässtunden :)

  SvaraRadera
 6. Det där med att åka bort och bara ta hand om sig själv och läsa har inte jag heller provat, men det låter fullkomligt underbart :)

  SvaraRadera
 7. Ja, på småbarnstiden fick man inte mycket läst....men de är tonåringar nu så nu har jag kommit igång ordentligt med läsningen igen sen ett par år tillbaka :)
  Jag tycker också det är mysigt att läsa på kvällen med en bra bok så man somnar framför boken, finns ingen gång man somnar goare :D

  SvaraRadera
 8. Åh, det bästa är ju så klart när man har hittat "DEN" boken och kan sjunka in i den i lugn och ro i flera timmar.

  Att åka på läs-spa vore verkligen en grej. Tänk om det fanns sådana speciella helger för bokmalar? Då skulle det nog vara riktigt, riktigt tyst på spaet den helgen. :-)

  SvaraRadera
 9. Ja det gäller att hitta sin tid, jag har stora barn, men de är rätt krävande.
  Mia

  SvaraRadera
 10. En spa-läs-semester vill jag också ha!

  SvaraRadera
 11. När jag fyllt år de två senaste åren har hela familjen åkt till fjällen på semester. Man och barn har åkt skidor och jag har stannat på rummet och läst och läst och läst. Alla nöjda!

  SvaraRadera
 12. En spasemester med läsning som tema skulle jag också hoppa på! Vilken drömtillvaro!

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...