19 april 2013

Bokbloggsjerka 19 – 22 april

Många bokbloggare tycker bokomslaget är viktigt, men hur viktig anser du att titeln är? Det här frågar Annika oss den här gången i bokbloggsjerkan.

Först tittar jag på författaren, känner jag igen namnet? Är det fortsättningen på en serie jag gillar brukar jag knappt läsa baksidan och titeln spelar ingen roll.
Är det en författare jag bara har hört talas om försöker jag komma ihåg om läst något specifikt om den boken, annars läser jag baksidan tittar på omslaget men jag tror inte jag bryr mig speciellt mycket om titeln.
Man har läst många böcker vars titel är en nyckel i boken men i lika många så har det knappt någonting med boken att göra, så tillslut är mitt svar NEJ jag anser inte att titeln är viktig. MEN jag tror att är det en ny författare, med ett inte för mig tilltalande omslag och då en tråkig, konstig eller inte tilltalande titel så lägger jag nog fort bort boken igen. 15 kommentarer:

 1. För mig är det också stor skillnad på en författare jag tidigare läst och en ny författare

  SvaraRadera
 2. Intressant resonemang. Själv tänker jag helt annorlunda. Se mitt svar på min blogg.
  /Nathalie

  SvaraRadera
 3. När det är en författare som man gillar så håller jag med dig om att titeln är ganska oviktig :)

  SvaraRadera
 4. Det som är viktigast för mig är nog baksidetexten och omslaget, men om jag ska vara ärlig så tror jag att titeln påverkar mig också :)

  SvaraRadera
 5. Visst, om det är en författare man känner till och gillar tar man ju boken även om titeln är skräp.

  SvaraRadera
 6. Egentligen borde jag titta över titlarna på de böcker jag spontantköpt, men jag tror inte jag bryr mig så mycket om titeln.

  SvaraRadera
 7. Där sa du nåt. Om det är en favoritförfattare så struntar jag blankt i titeln och omslaget.

  SvaraRadera
 8. Ja är det en författare man känner till och tycker är bra, då kan den heta vad som helst.
  Mia

  SvaraRadera
 9. Ja är det en författare man vet att man gillar så tar jag upp boken vad den än heter, King skulle nog komma undan med vilken titel som helst, jag skulle fortfarande bli intresserad eftersom han är en favorit :)

  SvaraRadera
 10. Jag tror det kan bero lite på vilken genre man läser också. Vad jag har märkt så är titeln väldigt sällan någon nyckel till innehållet när det gäller spänningsromaner :)

  SvaraRadera
 11. Är det en okänd författare så är det oftast utsidan och titeln som kan vara avgörande för om jag alls plockar upp boken.

  SvaraRadera
 12. Är författaren något jag läst och gillat tidigare är titeln oviktig. Där är det gamla meriter som räknas!

  SvaraRadera
 13. Jag börjar på riktigt undra vad det är för fel på min FB. Jag hittar den fortfarande inte. Får bara upp att den sidan inte finns. Jag håller seriöst på att bli tokig Anna. Är det bara jag som har detta problem eller?

  SvaraRadera
 14. Om jag har läst något av författaren spelar titeln oftast ingen roll, annars tror jag den påverkar lite.

  SvaraRadera
 15. Jag håller delvis med dig. När det gäller en författare som jag redan är bekant med och gillar mycket har titeln även för mig liten betydelse.

  SvaraRadera

Sören Olsson - Tidsresenären

  Luna och Superkraften #6 Titel & Omslag Ett snyggt omslag som passar bra ihop med de tidigare böckerna i serien. Titeln passar rätt br...