12 februari 2013

Tematrio - Förväntningar

Den här veckan vill Lyran att vi ska berätta om 3 böcker som inte var som vi förväntade oss, och eftersom jag aldrig kan följa de "regler" som finns så var jag så klart tvungen att skriva 3 som var bättre än förväntat och 3 som jag blev besviken över. 

3 överraskningar
1) Suzanne Collins - Hungerspelen 
Jag trodde inte att det här var en bok som jag skulle ÄLSKA eftersom det inte är den typ av bok jag hade valt att läsa om jag inte hade läst så mycket bra om den på alla bok bloggar. 

2) Stephenie Meyer - Twilight saga serien
Innan jag läste Twilight böckerna så hade jag aldrig trott att jag skulle gilla att läsa böcker om vampyrer, trodde inte jag skulle gilla filmerna heller men gissa, jag ÄLSKAR allt med Twilight.

3) E.L. James - Femtio nyanser av honom
Ytterligare en bok jag inte alls hade höga förväntningar om innan, jag har bara läst första delen men jag gillade den verkligen och det blir spännande att läsa fortsättningen! 

3 besvikelser
1) Anne Holt - Frukta inte
Eftersom jag har läst alla andra Anne Holt böcker så blev jag besviken över den, den var segare och tjorvigare än de andra och jag blev faktiskt besviken. 

2) Becca Fitzpatrick - Crescendo 
Jag gillade verkligen första boken så blev väldigt besviken när jag läste del två men jag hoppas del tre och fyra kommer vara bra men på grund av del två så har jag ännu inte läst dem... 

3) Jerker Eriksson - Kråkflickan
Jag blev besviken, jätte besviken och vet inte vad alla andra tyckte var så bra. Jag har tänkt läsa del två och tre men när vet jag inte eftersom jag inte alls gillade första delen vilket många andra gjort. 

6 kommentarer:

 1. Jag har ännu inte läst Hungerspelen, men har tänkt att göra det en vacker dag :)

  SvaraRadera
 2. Kan hålla med om Hungerspelen (iofs bara läst första boken hittills), trodde inte alls jag skulle gilla den, helt klart bättre än förväntat. Twilight var också en positiv överraskning för mig, nu läste jag den första boken ganska tidigt och när den fortfarande var relativt okänd. Det är alltid kul med positiva överraskningar :)

  SvaraRadera
 3. Har tänkt att läsa Hungerspelen under året och även att köpa Twilight sagan.

  SvaraRadera
 4. Jag blev också glatt överraskad av THG och Fallen ängel var inte heller riktigt som jag hade förväntat mig :).

  SvaraRadera
 5. Sv: Va bra att jag inte är den enda som oroar mig för att jag ska bli besviken. Jag får se till att läsa dem på engelska så är väl chansen större att jag gillar dem :)

  SvaraRadera
 6. Vad intressant med de som du blev positivt överraskad av! Själv blev jag besviken på Hungerspelen men gillade Kråkflickan:-)

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...