24 december 2012

Jag sörjer Johan Falk filmerna

Nu har vi sett klart Johan Falk filmerna, jag har älskat varenda film. Haft hat kärlek till så många karaktärer och just nu vill jag se mer även om det blev ett bra slut.

Har ni sett Johan Falk filmerna? Vad tycker ni?

Min sambo brukar försöka hitta någon speciell bok åt mig i julklapp, någon han letar reda på och köper åt mig, alltså inte någon från min boklista, jag hoppas att den bok är om Peter Rätz, han som karaktären "Lisa" är baserad på (i filmerna 4-9), jag måste bara läsa den!
En del scener är direkt hämtade från verkliga händelser. Ett exempel är när Frank Wagner (infiltratören i filmerna) kommer in på ett hotellrum, med väggar, golv och tak täckta med plast, där en estnisk maffialedare hotar honom med pistol för att få ett erkännande att han jobbar för polisen.

Från 1999-2012 har det kommit 15 filmer i serien. 
1 - Nolltolerans
2 - Livvakterna
3 - Den tredje vågen
4 - De fredlösa
5 - Operation nektergal
6 - Leo Gaut
7 - National target
8 - Vapenbröder
9 - Gruppen för särskilda insatser
10 - Spelets regler
11 - De 107 patrioterna
12 - Alla råns moder
13 - Organizatsija Karayan
14 - Barninfiltratören
15 - Kodnamn Lisa

2 kommentarer:

  1. Älskar också Johan Falk filmerna. Berätta vad du tycker om boken sedan som du fick i julklapp :)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också om dessa filmerna så himla mycket! Men det kommer ju fler, 2014 ska de börja spela in fler filmer. Det kommer nog bli sista 'säsongen' dock, men ändå! Älskade filmer.
    Den boken som handlar om verklighetens GSI, kommer inte riktigt ihåg vad den heter, men manusförfattaren till Johan Falk filmerna, han som var grundare till SSI i Stockholm, har skrivit den. Den är riktigt bra! Den borde du läsa om du inte redan hunnit göra det! ;)

    SvaraRadera

Samuel Karlsson - Hennes blodiga händer

  Louise Hård #5 Titel & Omslag Ett väldigt snyggt omslag och passande titel. Handling   Louise Hård har förlorat sitt jobb som kriminal...