10 november 2012

Sara Blaedel - De bortglömda

Det här är Sara Blaedels sjunde bok om kriminal inspektör Louise Rick, jag har även läst Pulver men det var så länge sedan att jag inte minns min åsikt så den ska läsas om.

I en skog nära Halvsö hittar en skogshuggare liket efter en kvinna, hon har ett ärr över halva ansiktet men ändå verkar ingen känna igen henne och hon verkar inte vara anmäld som saknad efter poliserna inte lyckas henne i polisens efterlysningsregister. Efter 4 dagar beslutar sig Louise Rick för att offentligöra ett foto på den döda kvinnan för att få tips från allmänheten och en äldre dam hör av sig och ger äntligen Louise någonting att gräva i, hon påstår nämligen att kvinnan var förståndshandikappad och har bott på den nu nerlagda mentalvårdsinstitution. Det visar sig att kvinnan som kallades för Lisemette även har en tvillingsyster och att de båda är dödsförklarade sedan 30 år tillbaka, så nu får Louise börja kämpa mot klockan eftersom de inte vet om även den andra syster har varit någonstans där ingen vet och fortfarande lever. 

Wow vilken bra bok, jag satt fast från första till sista sidan och verkligen ÄLSKADE den här boken hela vägen till sista sidan, jag ville läsa mer och mer men samtidigt ville jag verkligen inte att den skulle ta slut. Jag kände aldrig att det här var del 7 utan hade kunnat vara del 1 för jag kände aldrig att det skrevs om något jag inte hade koll på utan en bok där författaren lyckas skriva på ett sådant sätt att man lockas med och bara vill läsa mer och mer!  
Ni som gillar deckare måste läsa den här boken! 
Tack Massolit förlag för att jag fick den här boken, ett guldkorn bland mina deckare i bokhyllan! Och jag kan inte förstå att det är så få Sara Blaedel böcker som är utgivna på svenska.                            [Betyg 5 av 5]


2 kommentarer:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...