19 oktober 2012

Bokbloggsjerka 19 – 22 oktober

Annika låter oss den här veckan fundera på om det Finns någon bok/författare/karaktär som har inspirerat en så pass mycket att man har bytt yrke, skaffat sig en ny hobby eller tagit ett kliv ut i det okända på något annat sätt. 

På rak arm kan jag inte påstå att det har hänt MEN jag tror att väldigt många böcker påverkar mig i mitt tänkande. 
Biografier får en att inse att de alltid kunde vara värre och vilken tur man har haft även om allting inte varit bra och livet inte varit en dans på rosor så kunde det vara värre. Romaner får en att drömma och hoppas om det lyckliga slutet och om att hitta den rätta, okey det är fantasier men jag mår så bra när de får varandra och självklart hoppas på det bästa själv oxå. Deckare får mig att vilja ha ett fartfyllt spännande arbete men från att bo högt upp i sverige på lantiga idyllen gör att steget till kriminalare är rätt långt så jag nöjer mig med att leva ut den sidan via böckerna. 

Jag har en underbar sambo, världens underbaraste dotter, 3 hundar, bor i hus och får alltid vara den jag är, trygg och lycklig med massor av kärlek runt omkring. Det var nog det här jag drömde om för 10 år sedan och nu är jag här, vad händer nu? Nya äventyr, kanske dags att hitta sig det där jobbet man verkligen vill ha oxå...men det får framtiden utvisa. 
//[Anna] 

10 kommentarer:

 1. Tänk att man kan bli så inspirerad av böcker :-) Ibland när jag läser deckare vill jag också ha ett fartfyllt arbete men att vara lärare är nog fartfyllt ändå ;)

  SvaraRadera
 2. Ja, det är väl mer så för mig också, inte att jag ändrat mitt liv för att jag läst en bok :)

  SvaraRadera
 3. Jo, inspirerad kan man bli. Biografier är ju helt klart en genre som kan väcka funderingar.

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte inte heller jag blivit inspirerad till något konkret från böcker.

  SvaraRadera
 5. Jag är också inne på linjen att böcker påverkar men lite mer subtilt än att jag går och ändrar mitt liv på något drastiskt sätt.

  SvaraRadera
 6. Inspiration har jag också fått men inga omvälvande livsavgöranden!

  SvaraRadera
 7. Jag har fått mina tankemönster förändrade av böcker och har lärt mig så mycket nytt som gör att jag ser saker på ett nytt sätt.

  SvaraRadera
 8. De biografier som jag läst har alltid fått mig att känna mig peppad: Helen Keller som var en stark kämpande kvinna. Likosom Margaret Thatche och Simone de Beauvoir... men du har rätt, är verkligen glad att jag inte lever deras liv! :)

  SvaraRadera
 9. Visst påverkas ens tankemönster av läsandet.

  SvaraRadera
 10. Sv: Ja, Connelly tycker jag definitivt att du ska läsa! Fast jag tycker att de tidigare i serien är bättre, kan speciellt rekommendera Poeten :)

  Jag kunde inte heller komma på något konkret sådär som förändrat mig bara för att jag har läst en bok. Men det är ju alltid bra att få en påminnelse om hur bra man faktiskt har det! :)

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...