13 augusti 2012

Sofie Sarenbrant - I stället för dig

Det här är fortsättning och slutet på Vecka 36 och hela texten blir en spoiler....
Nu har det hunnit gå 16 år sedan Agnes blev bortförd och hennes son(som hon fick föda i en mörkkällare och sedan ryktes ifrån henne direkt efter födseln) blev kidnappad av en sjukkvinna som tillsammans med sin make gjorde vad som helst för ett barn efter att deras egna dött vid födseln.
Idag lever Agnes med sin make och deras dotter Nicole som har hunnit bli 18år och nyfiken på allting kring sin lillebror Adam som bara försvann när han var liten, hennes föräldrar vill rädda henne från sanningen om det hemska som hänt men eftersom Agnes fortfarande mår dåligt och letar hoppas på att hitta Adam så blir Nicole nyfiken och förstår att de inte vill besvara hennes frågor.
Så för att få veta sanningen åker Nicole ner till Brantevik för att fråga ut människorna där om vad som hände Adam, men det är fler än hennes föräldrar som undviker sanningen och när hon hamnar på fel plats vid fel tillfälle så inser hon vad hon gett sig in i och vill överleva för att hennes mamma i alla fall ska ha kvar ett barn.

                                                      Betyg 5 av 5
Den är egentligen inte superbra men den överraskar och är skriven med driv i storyn, innehåller mycket känslor och jag fastnar för karaktärerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...