19 augusti 2012

Liza Marklund - Du gamla du fria

En Annika Bengtzon deckare, bok 9 i serien.
En ung småbarnsmamma hittas död bakom ett daghem i en förort till stockholm. Hon är det fjärde offret på kort tid under liknade omständigheter; kvinna, ung, mamma, knivhuggen bakifrån.
På tidningen kvällspressen anar man en serie mördare och snart får man polisen att göra detsamma.
Annika Bengtzon är tillbaka på redaktionen i Stockholm efter tre år i washington. Hon har återförenats med sin make Thomas som arbetar på justitiedepartementet med internationella säkerhetsanalyser. Just nu befinner sig Thomas på en konferens i Nairobi och Annika vet att det är då han passar på att knulla runt men under den här resan så blir Thomas och hans kollegor från andra länder kidnappade vid den somaliska gränsen och eftersom Sverige inte förhandlar med terrorister så måste Annika själv göra allt som hon kan för att få hem sina barns pappa igen. Men kidnapparnas krav är orimliga och när ingen vill betala lösen summan så börjar de avrättas en efter en.

Det här är nog min favorit av böckerna, jag ha en i serien som jag inte har läst ännu men den står i olästhyllan och väntar. Jag gillar att Annika får ha ett fult språk, känna som hon känner och säga sånt som vi alla så många gånger vill säga men håller tyst om. Slutet var jätte bra även om vi lämnas med lite frågor men det visa kanske att det kommer även en bok nr10? Jag hoppas på det för jag tror att Annika Bengtzon kan bli bättre än hon är beroende på vilken utveckling Liza Marklund ger karaktären.                             Betyg 4,5 av 5

1 kommentar:

 1. Hej!

  Jag jobbar för Kult pr, och ser mig om efter bra bokbloggare som kan tänkas vilja ha recensionsutskick från de förlag som vi jobbar med (Lind & Co, Leopard, Massolit etc). Jag har hittat din blogg, och om du är intresserad av utskick vill jag att du skickar följande information till mig:

  Kontaktperson (för- och efternamn)
  E-postadress
  Telefonnummer (om det finns – inte nödvändigt)
  Fysisk adress/Postadress

  Med vänlig hälsning
  Stina Wahlén
  ______________________________________________


  Stina Wahlén
  Kult pr
  Kammakargatan 48
  SE-111 60 STOCKHOLM
  stina.wahlen@kultpr.se
  +46 73 054 88 61

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...