22 juli 2012

Knut Faldbakken - Nattfrost

Detta är andra boken i serien om kiminalkomisarien Jonfinn Valmann.

Ett äldre par hittas döda i sitt hem, mannen är skjuten i huvudet och kvinnan har fallit ur sin rullstol och nedför trappen, det som först ser ut som självmord visar sig vara omöjligt när det har gått minst en vecka mellan dödsfallen.
Jonfinn får inte hjälpa till med utredningen eftersom han vuxit upp och umgåtts med familjens son. Men han lyckas ändå ta del av det som händer genom sin sambo Anita Hegg.
Själv har Jonfinn fått på sitt bord att utreda ett skelett som är hittat i skogen och man ska försöka hitta dess identitet, men hans uppmärksamhet dras hela tiden till det äldre paret och han vill hitta deras försvunna barn.

Det är något med boken som gör att jag inte riktigt fastnar och inte heller tycker att den är jätte bra, kanske allt hopp fram och tillbaka mellan olika utredningar personer och att det stundvis känns väldigt utdraget. För jag vill hela tiden läsa för att få veta mer men lägger ifrån mig den lika fort. En bra annorlunda mordhistoria men lite för grötigt...
Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...