23 juni 2012

Ann Brashares - Pilträdens systrar

En bok av författaren till "Systrar i Jeans" serien som jag tyckte var jätte bra. I den här boken är det inga jeans som skickas runt utan Ama, Polly & Jo planterade tillsammans tre pilträd när de gick i tredjeklass. Träden har hunnit växa sig större men det har tyvärr inte flickornas vänskap gjort utan de glider längre och längre ifrån varandra. I den här boken får vi följa flickorna en och en under sommarlovet, vem blir kär? Vem har mest problem hemma och vem är den som känner sig mest utanför och ensammen?

Jo flyttar ut till familjens sommarhus där hon inte varit på länge och börjar där hänga med några äldre tjejer från sommar jobbet, men glädjen är kortvarig när hon råkar flirta med fel kille.
Ama hamnar på ett vildmarksläger där hon får dras med skavsår, äckliga kryp och dela tält med en tjej som hånglar med alla, även med killen Ama små gillar.
Polly är kvar hemma och efter att ha fått höra att hennes farmor ska ha varit modell så anmäler hon sig till en modell tävling men det är inte riktigt som hon hade tänkt sig.

Betyg 4 av 5
En riktigt bra tonårsbok för tjejer, man kan känna igen sig & känns lite längtan tillbaka till tonåren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...