15 juni 2022

Nilla Kjellsdotter - Flickan i stenparken

 

Mija Wadö #2?


Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar perfekt till bokens handling så gör även titeln.

Handling
En tonårsflicka hittas halvt ihjälfrusen mitt i vintern intill en landsväg. Hon är illa tilltygad och pratar knappt. Mysteriet kring den identitetslösa flickan tätnar när det visar sig att ingen har anmält henne saknad. 

Kriminalpolisen Mija Wadö får samtidigt en mordutredning på sitt bord när den populäre diabetesforskaren David Heselius hittas ihjälslagen i sitt hem. Den lyxiga villan är noggrant rengjord och det går itne att säkra några tekniska spår. Poliserna får veta att hans företag stod inför ett stort genombrott i forskningen - kan motivet finnas där?

Mija Wadö får axla ett stort ansvar när flera av hennes kollegor är borta från avdelningen. En av dem, Ronnie, saknar hon extra mycket. Medan Mija försöker balansera sitt privatliv och den växandet arbetsbördan kommer utredningen allt närmare henne själv. Den lastbilschaufför som hittade tonårsflickan, är han verkligen den som Mija tror? 

Mina åsikter
Först hade jag lite svårt att komma ihåg vad som hade hänt i tidigare böcker men det ordnade upp sig rätt fort så var man helt inne i handlingen och ville veta både vem den döda flickan är, varför både hon och diabetesforskaren är död men även hur det går för Mija och hennes privatliv. 

Det här är en riktigt spännande bok, det som var lite svårt när man lyssnade på den var att veta riktigt vem man följde och om det var i nu eller då tid. Det märks lättare när man läser en fysiskbok.  

Det händer mycket och vi får veta mer om Mijas förflutna vilket också förklara vissa beslut hon tar idag. Fallet är också riktigt spännande och snyggt ihop flätat. Jag gillar hur Mija faktiskt utvecklas i den här boken, det känns som att hon blir mer trygg i sig själv och börjar ta beslut som får henne att må bra och inte göra som hon borde göra. 

Spoiler varning! 
Det är hemskt hur många unga flickor som blir våldtagna av någon man i sin närhet och hur många kvinnor som inte ser vad deras dotter får utstå. För jag har svårt att tro att någon mamma bara passivt ser på utan att själv ha problem med ex alkohol eller droger, för då har man ju hört om mammor som säljer sina barn för att få tag i mer droger. 

Jag hoppas verkligen det blir Mija och Ronnie, för vem är den andra tjejen, alltså det kan inte vara hans flickvän och att han nu var otrogen utan jag hoppas Mija har fel och det visar sig att det är hans bästis eller "syster" eller någonting. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...