13 juni 2022

Jane Isaac - Iskall tystnad

Helen Lavery #2
 
Titel & Omslag
Ett riktigt snyggt omslag, 

Handling
När en poliskvinna hittas död och svårt torterad i en övergiven fabrikslokal lamslås Hamtonshires poliskår av chocken. Kriminalkommissarie Helen Lavery har just återgått i tjänst efter en tids sjukskrivning och kastas omedelbart in i en utredning som inte liknar någon tidigare. Är det en slumpmässig attack eller någon som riktar in sig mot polisen?  Vilken hemlighet bar egentligen den mördade kvinnan på, hennes liv verkar inte riktigt ha varit så som fasaden lät påskina. 

Ligger den organiserade brottsligheten eller en ensam gärningsman bakom det brutala dådet? Helens utredning visar snart att sanningen finns på närmare håll än någon kunnat föreställa sig. Och hon står inför en mördare som uppenbarligen är beredd att gå långt för att bevara sina hemligheter. Kommer Helen Lavery och hennes team att hitta den skyldiga innan fler liv sätts på spel. 

Mina åsikter

Den här boken var riktigt bra. Jag gillade första delen i serien men hoppades att bok 2 skulle ha lite mer driv när man redan har lärt känna karaktärerna lite och det är högre tempo i den här boken och Helens privatliv tar betydligt mindre plats i den här boken. Och jag kan sakna det lite, hur hon är mamma polis och försöker få livet att gå ihop med hjälp av sin mamma. 

Själva storyn kryper lite in under skinnet på mig, det blir obehagligt och man vet inte riktigt om man ska tro sina öron över vad som pågår. 

Spoiler varning! 
Tänk att vara polis och ha sånt kontrollbehov, tur hans ex drog i tid och när de han är så sneaky så är det kanske inte så lätt att se tecknen på hans kontroll behov förrän man redan sitter i hans fälla och då har han så stora möjligheter att förstöra ens liv. Men att han gick så långt som att mörda sin fru som även hon är polis, det är galet men jag räknade ut det väldigt tidigt. 

Betyg 4 av 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...