19 februari 2022

Unni Lindell - Drömfångaren

 

Cato Isaksen #2

Titel & Omslag
Titeln passar jätte bra, däremot är omslaget inte speciellt intressant, snyggt eller någonting. 

Handling 
Nittonåriga Threse Geber har varit på konstutställning tillsammans med sin tvillingsyster och två väninnor. Efteråt går de till serveringen för att ta något att dricka. Utanför står en amn och betraktar dem genom fönstret. Han har följt efter Threse i smyg och dessförinnan studerat henne genom lägenhetsfönstret där hon bor. Dagen därpå hittas hon mördad i hamnbassängen i Oslo.

inom kort försvinner en femårig flicka i samma område. Rädslan sprider sig bland folk och massmedia hjälper till att piska upp stämningen. Kriminalkommissarie Cato Isaksen leder mordutredningen under stor press. Han har flyttat tillbaka till exfrun Bente och har svårt att få tiden att räcka till för alla. 

Den eftersökta mördaren är en person som noga studerar sina offer innan han slår till. I en indiansk drömfångare flätar han in hår från de döda. Återigen dras Cato Isaksen och hans närmaste in i kretsen kring en livsfarlig psykopat. 

Mina åsikter
Alltså kan Cato bara sluta vara otrogen? Det stör min läsning och sen hur fyra vuxna mest tycker att ett litet barn är i vägen och jobbig. Catos privatliv tar upp halva boken och tar bort mycket fokus från fallet och gör bokens handling lite grötig. Det är Cato som står i fokus i hela boken, både fallet och hans kollegor försvinner iskymundan tyvärr och det jag kommer ihåg mest är hur kaosigt hans liv är och att han inte kan hålla sina tankar från andra kvinnor. 

Det här var ingen super bra bok men jag vet att jag har gillat en av de senare böckerna i serien så vi får hoppas den här serien tar sig. 

Betyg 2 av 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...