6 december 2021

Natalie Cox - En oväntad jul

 Titel & Omslag
Ett gulligt omslag och passande titel.

Handling
Charlie älskar inte julen. Särskilt inte den här julen. Charlies pojkvän har varit otrogen med sin personliga tränare, hennes mamma har åkt på en långresa med sin senaste man och som lök på laxen har hennes Londonlägenhet blivit förstörd i en gasexplosion. Som nybliven singel med lätt hjärnskakning inser den tillfälligt hemlösa Charlie att hon bara har ett ställe att åka till: sin kusin Jez hundpensionat i Devon. Charlie är inte precis en hundperson,. men hur illa kan det vara? 

Planerna på en stillsam jul i en charmig liten by kommer snabbt på skam, när Jez bestämmer sig för en spontan julresa och lämnar Charlie ensam med hundpensionatet. Den dräktige beaglen Peggy och den ängslige grand danoisen Malcom verkar ha bestämt sig för att hålla Charlie på tå.  Och var är Cal, den outhärdligt nedlåtande men stilige veterinären, när man behöver honom? 

Nedräkningen till julafton pågår och Charlies liv har aldrig känts så rörigt men med lite hjälp av sina nya fyrfota vänner, kanske hon kan lära sig ett och annat om att leva i nuet, omfamna det oväntade och att vara öppen för kärleken. 

Mina åsikter
Jag stör mig på Charlie, hon tar rätt många dumma beslut, inte bara en gång utan ofta. Och förhållandet som tog slut känns väll inte riktigt som något att sakna. Boken är förutsägbar vilket jag räknar med av romaner, man vet i princip vad som kommer hända efter att ha läst baksidestexten. 

Det jag gillar med den här boken är att det kommer en spännande twist på slutet som inte alls nämns i baksides texten och det är nog den bästa och mest spännande biten.

Spoiler varning!
Varken jag eller Charlie verkar bry oss speciellt mycket om att förhållnadet tog slut. Men att hon kysser en kille som ska gifta sig, spelar ingen roll om han insett att han inte älskar sin tjej så är det inte okej men att hennes blivande pojkvän ser det och ändå väntar är rätt stort av honom fast vilket utbud finns i den där byn? Låter ju inte som han haft så många tjejer i sitt liv.

Charlie går från att inte gilla hundar till att ha massa hundar att ta hand om och hon gör det mer eller mindre briljant. Så det måste verkligen ha varit väluppfostrade hundar som inte bråkar, drar i kopplet osv. 
Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...